• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μνήμη, βία και βιολογία του εγκεφάλου

Μνήμη, βία και βιολογία του εγκεφάλου

Μνήμη, βία και βιολογία του εγκεφάλου

Η εμπειρία μας εδώ στη Βιονευρολογική έχει δείξει ότι η μνήμη μας είναι ο κεντρικός μοχλός, σε ότι αφορά τη συμπεριφορά μας.

Ακόμη και αν υπάρχουν διάφορες αποκλίσεις, θετικές ή αρνητικές, πάντοτε το υπέρ ή το υπό της λειτουργιάς της μνήμης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της όλης αυτής κατάστασης.

Συνεπώς, η μοντέρνα νευρολογία και κυρίως η μοριακή βιολογία επιβάλλουν πλέον στις σύγχρονες καταστάσεις για όλες αυτές τις νοσηρές περιπτώσεις, που έχουμε κάποιες παράλογες σκέψεις ή συμπεριφορές, να γίνεται μια ανάλυση με όλα τα τεχνικά μέσα που υπάρχουν σήμερα στη διάθεση των νευρολόγων της λειτουργίας της μνήμης.

Σήμερα, αυτό είναι και εύκολο και εφικτό και μπορεί πλέον να γίνει εξέταση ρουτίνας σε ένα μεγάλο βαθμό για ένα ικανοποιητικό ποσοστό.

Όταν δε, έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα, τότε πια είναι εύκολο, χρησιμοποιώντας αυτή τη «βιολογία του νου», να λύσουμε και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Βέβαια, και οι παλαιομοδίτικες τεχνικές που βασίζονται στις κλασσικές νευρολογικές εξεταστικές εμπειρίες, έχουν ένα αποτέλεσμα.

Όμως, τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη στον τομέα αυτού του κλάδου της βιολογίας και της μοριακής βιολογίας και νευροφυσιολογίας είναι τέτοια που πλέον στο πολλαπλάσιο μας δίνει τη λύση για τις διαταραχές της μνήμης σε αποκλίσεις των σκέψεων, σε πολύ γρήγορο χρόνο.

Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και πλέον σε περιπτώσεις που υπάρχει η υπόνοια, αυτόματα να γίνεται όλη η σειρά των ανάλογων εξετάσεων, μιας και είναι και αναίμακτες και ανώδυνες, προκειμένου να έχουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε σε άμεση χρονική στιγμή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το πρόβλημα της υπνοβασίας
Στην ιατρική, μέχρι στιγμής, υπάρχει μια μικρή σύγχυση, σε ότι αφορά την υπνοβασία, σχετικά με την κατηγορία που πρέπει να την κατατάξει κανείς Περισσότερα...





Πρωτεΐνες και η νόσος του Alzheimer
Πολλά ερευνητικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την υποψία ότι η νόσος του Alzheimer προκύπτει από τη «συνάθροιση» κάποιων τοξικών πρωτεϊνών. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit