Συμπεριφορά και εξέλιξη
Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική στις άπειρες εξετάσεις της συμπεριφοράς με διάφορα μέσα, υπάρχει μια στενή σχέση μεταξύ της συμπεριφοράς πληθώρας ατόμων και μιας εξέλιξης.
Πολλές φορές βλέπουμε ομάδες ανθρώπων να δρουν σωστά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν καταστάσεις έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου να αναπτύσσεται ακούσια από όλους αυτούς ένα εξελικτικό «προσόν» για τον καθένα, κυρίως για τους ίδιους, για την οικογένεια τους και για το περιβάλλον.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, ιδιαίτερα στους νέους καιρούς με τις διαταραχές που υπάρχουν, ο καθένας οδηγείται πολλές φορές σε μια νοσηρότητα για μερικά πράγματα, τα οποία μπορεί να αποφύγει. Συγκεκριμένα, σε περιόδους κρίσεις η προσεκτική συμπεριφορά είναι το «άλφα» και το «ωμέγα» για την παρουσία του καθενός μέσα στην κοινωνία.
Σωστή συμπεριφορά σε ορισμένες καταστάσεις οδηγεί στην επιτυχία και οδηγεί στη σιγουριά της ύπαρξης χωρίς άλλα προβλήματα. Ο σκοπός τουλάχιστον για εμάς εδώ στη Βιονευρολογική είναι τόσο στις νοσηρές καταστάσεις όσο και στις οριακές περιπτώσεις να μπορούμε να καθοδηγήσουμε σωστά ακριβώς τον τρόπο αυτόν συμπεριφοράς και το νέο μοντέλο που χρειάζεται κάποιος, προκειμένου να έχει εξασφαλισμένη μια ήσυχη ζωή.
Όπως βλέπουμε, τα «αντικείμενα» της νευρολογίας έχουν «προχωρήσει» πολύ περισσότερο από την αντιμετώπιση νοσηρών ή νοσογόνων καταστάσεων και έχουν φτάσει πλέον στην πρόληψη για να έχει κανένας μια «ομπρέλα προστασίας» ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, σε ότι αφορά το άτομο του και το άμεσο και έμμεσο κοινωνικό του περιβάλλον.