• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Σκλήρυνση κατά πλάκας και ο δείκτης KIR41

Σκλήρυνση κατά πλάκας και ο δείκτης KIR41

Σκλήρυνση κατά πλάκας και ο δείκτης KIR41

Πρόκειται για ένα δείκτη, που τον εντοπίζουμε ψάχνοντας τη λειτουργία κυρίως των διαύλων του καλίου στον εγκέφαλο και συγκεκριμένα αυτούς που ρυθμίζουν το περιεχόμενο και την ποσότητα των ιόντων του καλίου.

Δηλαδή, πρόκειται για μια διαδικασία ηλεκτρικής μέτρησης για το ότι αφορά τη μετάδοση ενός ερεθισμού από νεύρο σε μυ, μέσω νευρομυϊκής σχισμής.

Είναι μια δουλειά εξαιρετικά λεπτή και δύσκολη, η οποία μέχρι τώρα ήταν σχεδόν αδύνατη, διότι απαιτούντο ειδικά «εργαλεία» και ειδικές γνώσεις, οι οποίες σήμερα λόγω του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι εύκολες και διαχειρίσιμες. Πρόκειται για έρευνες, οι οποίες ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο και έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα που είναι άκρως θετικά.

Βέβαια, μη διανοηθεί κανείς ότι πρόκειται για ένα καινούργιο εύρημα της τελευταίας στιγμής, αλλά να ξέρει καλά ότι είναι το επιστέγασμα μιας κορυφαίας προσπάθειας που κρατάει δεκαετίες και απλώς η τεχνική υποστήριξη του δίνει τη δυνατότητα της πραγματοποίησης τώρα. Ειδικότερα ότι αφορά το δείκτη KIR41, είναι πολύ ουσιαστικό για ότι αφορά διάγνωση και θεραπεία.

Όπως και να έχει το θέμα, μια νέα εποχή ανοίγει για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά ταυτόχρονα και επιδεκτικοί σε ότι αφορά αυτές τις καινούργιες γνώσεις και να μη βιαστούμε να τις αποκλείσουμε, πριν ακόμα σιγουρευτούμε.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πότε είναι επιτυχής μια διαχείριση της σκλήρυνσης κατά πλάκας;
Αυτή η ερώτηση είναι κεφαλαιώδης και πρέπει να απασχολεί το θεράποντα γιατρό πάνω από όλα και πάντα εντατικά Περισσότερα...



Η εμφάνιση του συμπτώματος της αδυναμίας σε ύπαρξη πολλών μαζί νευρολογικών ασθενειών
Έχουμε διδαχτεί από την πείρα μας στη Βιονευρολογική, ότι η αδυναμία μπορεί να είναι το κυρίαρχο σύμπτωμα και να έχει την «πρωτοκαθεδρία» από άλλα σε εμφάνιση πολλών κλινικών καταστάσεων. Περισσότερα...



Η σχέση του αυτοάνοσου συστήματος με τα Τ-κύτταρα
Το αυτοάνοσο σύστημα, προκειμένου να διοργανώσει την άμυνα του οργανισμού, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, παρουσιάζει μια πολυπλοκότητα σχέσεων και συσχετισμών, προκειμένου να επιτευχθούν ομαλές λειτουργίες που έχουν σαν στόχο να ισχυροποιήσουν τον οργανισμό απέναντι σε ξένους παράγοντες που του επιτίθενται Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit