• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η προοδευτική εξέλιξη της συμπτωματολογίας στη σπονδυλοπαρεγκεφαλιδική αταξία

Η προοδευτική εξέλιξη της συμπτωματολογίας στη σπονδυλοπαρεγκεφαλιδική αταξία

Η προοδευτική εξέλιξη της συμπτωματολογίας στη σπονδυλοπαρεγκεφαλιδική αταξία

Ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία αυτής της νόσου, όπως έχουμε παρατηρήσει και στη Βιονευρολογική, είναι ότι ενώ ξεκινάει σχετικά «ανώδυνα», πολύ αργά, ήρεμα, αλλά σταθερά αναπτύσσει, πέρα από τις διαταραχές της βάδισης και της δυσαρθρίας, σε δεύτερο στάδιο επιπλέον συμπτώματα.

Τα συμπτώματα αυτά αναπτύσσονται εντός των επόμενων ετών, πέρα της προοδευτικής αύξησης των διαταραχών του βαδίσματος και της δυσαρθρίας.

Είναι η δυσμετρία, συνοδευόμενη παράλληλα από κακό συντονισμό των άκρων και μια αύξηση της αταξίας του βαδίσματος.

Πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία από τον κλινικό γιατρό και μια έντονη ενασχόληση με το ιστορικό της ασθένειας του ασθενούς, δηλαδή, πότε ακριβώς ξεκίνησε αυτή η επιδείνωση της συμπτωματολογίας.

Είναι πάρα πολύ ουσιαστικό για να μπορεί να συντονίσει τις γνώσεις του για καλύτερη κατανόηση της όλης κλινικής εικόνας και παράλληλα να συντονίσει μια τυχόν γινόμενη θεραπεία.

Είναι μεγάλης σημασίας επίσης να μπορεί από τους συγγενείς να ζητήσει βοήθεια, σχετικά με το θέμα αυτό, ώστε να έχει μια «αφθονία» πληροφοριών που θα το φέρει σε μια θέση που θα έχει μια αποκρυσταλλωμένη γνώμη, σε ότι αφορά την εξέλιξη της νόσου.

Ιδιαίτερα σπουδαίο είναι αυτό το σημείο, όταν έχουμε προοδευτικότητα σπονδυλοπαρεγκεφαλιδικής συνδρομής σε παιδιά ή σε νεαρή ηλικία.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η στροφή που κάνει η συμπτωματολογία προς μια χειροτέρευση και ταυτόχρονα αυξάνει τη συμπτωματολογία στη μία ή στην άλλη κατεύθυνση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πρωτεΐνες εναντίων πρωτεϊνών
Οι χρόνιες έρευνες πάνω στη νόσο του Alzheimer έδειξαν τον τεράστιο ρόλο που παίζουν οι συσχετισμοί πρωτεϊνών στον εγκέφαλο Περισσότερα...



Παραλήρημα και διάσπαση προσοχής
Το παραλήρημα, δηλαδή μια μορφή ντελίριου, με διάσπαση της προσοχής αποτελεί ένα κλινικό δίπολο που παρουσιάζεται πάρα πολύ τακτικά Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit