• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)
  • Home
  • Επιληψία , φύλλο και διαταραχές του λόγου

Επιληψία , φύλλο και διαταραχές του λόγου

Επιληψία , φύλλο και διαταραχές του λόγου.

Μια παρατήρηση γνωστή εδώ και χρόνια σε νευροψυχιάτρους έχει βρει την εξήγησή της και πολλές φορές την ερμηνεία της τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για το γεγονός ότι ταυτόσημες ανατομικές βλάβες στο ανδρικό και γυναικείο εγκέφαλο προκαλούν διαφορετικά συμπτώματα και εντάσεις λειτουργικής βλάβης. Οι χαμένοι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι άνδρες, οι οποίοι είναι τουλάχιστον κατά 80% πιο ευάλωτοι από τις γυναίκες και ταυτόχρονα δεν παρουσιάζουν την ίδια ικανότητα αποκατάστασης με αυτές. Γεγονός που οφείλεται στο ότι ενώ έχουμε παρόμοιες ανατομικές βλάβες, λόγω επιληπτικών διαταραχών έχουμε δυσλειτουργίες και διαφορετικών νευρονικών τόξων στον εγκέφαλο και διαφορετική ένταση συμπτωμάτων. Για αυτό τον λόγο σε περιπτώσεις διαταραχών του λόγου σε γυναίκες χρειάζεται ιδιαίτερη επιμέλεια και διαγνωστική προσέγγιση για αποφυγή λαθών.

Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ο «οδοντωτός τροχός» και το κινητικό σύστημα
Ο μυϊκός τόνος είναι ένα πρόβλημα της νόσου του πάρκινσον. Περισσότερα...



Κεφαλαλγίες αγγειακής αιτιολογίας
Στις αγγειακής αιτιολογίας κεφαλαλγίες βασικά υπάρχει μια διαταραχή συνήθως λοιμώδης αρτηριών η φλεβών του εγκεφάλου Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit