• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ)

Εγκεφαλογράφημα

 

Καταγραφή εγκεφαλικής δραστηριότητας

Το νευροφυσιολογικό εργαστήριο της Βιονευρολογικής είναι από τα πλέον σύγχρονα και αποτελείται από άκρως εξειδικευμένα μηχανήματα σχετικά με την καταγραφή, ανάλυση και προσδιορισμό της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Σε μια διάρκεια 30 ετών ένα άκρως εξειδικευμένο προσωπικό υπό την διεύθυνση του Δ. Κουντούρη ο οποίος υπήρξε και είναι μέλος πολλών νευροφυσιολογικών εταιρειών παγκοσμίως έχει ανεβάσει σημαντικά την αποδοτικότητα του εργαστηρίου. Η άμεση καταγραφή και αξιολόγηση κάθε είδους ηλεκτροεγκεφαλογραφικής δραστηριότητας είναι δυνατή σχεδόν σε 24ωρη βάση. Αναλυτικότερα υπάρχει ειδικό τμήμα του ΗΕΓ σε ότι αφορά τις φυσιολογικές παραμέτρους σε παιδιά και ενήλικους. Μαζί με την δυνατότητα πολύωρης και πολυήμερης καταγραφής. Οι διαταραχές που καταγράφονται είναι διαφόρων μορφών επιληπτικές κρίσεις, εστιακές και διάχυτες εγκεφαλικές διαταραχές, καταγραφές ύπνου και διαταραχών ύπνου. Επίσης με τις τελευταίες τεχνικές προσθήκες χρησιμοποιούνται οι νευροφυσιολογικές εργασίες τόσο στην έρευνα των ψυχιατρικών διαταραχών όσο και στην διαχείριση της ψυχοφαρμακευτικής αγωγής.

Ψυχιατρική και Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα

ΤΟ ΝΕΥΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ. Στον ευαίσθητο αυτό τομέα που βρίσκεται μεταξύ ψυχιατρικής και νευρολογίας το εργαστήριο μας έχει μια εμπειρία πάνω από 20 έτη. Έχει δε δημοσιεύσει δεκάδες εργασίες του Δ. Κουντούρη που έχει την διεύθυνση και των συνεργατών του για το θέμα αυτό. Η χρήση γίνεται κυρίως για οργανικές συμπτωματικές ψυχώσεις και ιδιαίτερα του τομέα των σχιζοφρενικών διαταραχών. Ακόμη και σε αποκλίσεις των συναισθηματικών ψυχώσεων νευρωτικών καταστάσεων, μετατραυματικών συνδρόμων και διαταραχών της προσωπικότητας το σύγχρονο ΗΕΓ έχει ένα διαγνωστικό ρόλο «κλειδί». Επίσης είναι μεγάλη η εμπειρία που υπάρχει στο προσωπικό του εργαστηρίου σε ότι αφορά τα εγκεφαλογραφήματα «μεικτών» περιστατικών επιληψιών και ψυχώσεων. Ένας ευαίσθητος κλάδος της ηλεκτροεγκεφαλογραφικής διάγνωσης είναι επίσης και ανίχνευση ενεργειών και παρενεργειών, αντιεπιληπτικών, νευροληπτικών και αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα – Ψυχιατρικά προβλήματα – Ψυχοφάρμακα

ΣΤΟ ΝΕΥΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΗΣ. Υπό την διεύθυνση του Δ. Κουντούρη ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα μπορεί με την βοήθεια ακόμα και πολύωρων ηλεκτροεγκεφαλογραφικών καταγραφών να βγάλει σοβαρά πορίσματα σε ότι αφορά ψυχώσεις σε οργανικά ψυχοσύνδρομα, σχιζοφρένειες, άνοιες, συναισθηματικές ψυχώσεις, επιληπτικές ψυχώσεις και δράση ψυχοφαρμάκων. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών επεξεργάζονται λογισμικά, αρχειοθετούνται αυτόματα και αποτελούν βασική πυξίδα της θεραπευτικής αγωγής. [insert_php] echo write_page_excerpts(); [/insert_php]  

Video

Ο Διευθυντής της Βιονευρολογικής, Νευρολόγος-Ψυχίατρος: Δημήτριος Κουντούρης, αναλύει σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alter, το εγκεφαλογράφημα.  

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit