Μνημη, βια και βιολογια του εγκεφαλου - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΝΗΜΗ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μνήμη, βία και βιολογία του εγκεφάλου

Μνήμη, βία και βιολογία του εγκεφάλου

Μνήμη, βία και βιολογία του εγκεφάλου

Η εμπειρία μας εδώ στη Βιονευρολογική έχει δείξει ότι η μνήμη μας είναι ο κεντρικός μοχλός, σε ότι αφορά τη συμπεριφορά μας.

Ακόμη και αν υπάρχουν διάφορες αποκλίσεις, θετικές ή αρνητικές, πάντοτε το υπέρ ή το υπό της λειτουργιάς της μνήμης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της όλης αυτής κατάστασης.

Συνεπώς, η μοντέρνα νευρολογία και κυρίως η μοριακή βιολογία επιβάλλουν πλέον στις σύγχρονες καταστάσεις για όλες αυτές τις νοσηρές περιπτώσεις, που έχουμε κάποιες παράλογες σκέψεις ή συμπεριφορές, να γίνεται μια ανάλυση με όλα τα τεχνικά μέσα που υπάρχουν σήμερα στη διάθεση των νευρολόγων της λειτουργίας της μνήμης.

Σήμερα, αυτό είναι και εύκολο και εφικτό και μπορεί πλέον να γίνει εξέταση ρουτίνας σε ένα μεγάλο βαθμό για ένα ικανοποιητικό ποσοστό.

Όταν δε, έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα, τότε πια είναι εύκολο, χρησιμοποιώντας αυτή τη «βιολογία του νου», να λύσουμε και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Βέβαια, και οι παλαιομοδίτικες τεχνικές που βασίζονται στις κλασσικές νευρολογικές εξεταστικές εμπειρίες, έχουν ένα αποτέλεσμα.

Όμως, τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη στον τομέα αυτού του κλάδου της βιολογίας και της μοριακής βιολογίας και νευροφυσιολογίας είναι τέτοια που πλέον στο πολλαπλάσιο μας δίνει τη λύση για τις διαταραχές της μνήμης σε αποκλίσεις των σκέψεων, σε πολύ γρήγορο χρόνο.

Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και πλέον σε περιπτώσεις που υπάρχει η υπόνοια, αυτόματα να γίνεται όλη η σειρά των ανάλογων εξετάσεων, μιας και είναι και αναίμακτες και ανώδυνες, προκειμένου να έχουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε σε άμεση χρονική στιγμή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Συναίσθημα, ιππόκαμπος, περιβάλλον
Στη Βιονευρολογική έχουμε παρατηρήσει ότι ο ρόλος του ιππόκαμπου είναι πολύ ουσιαστικός, σε ότι αφορά τη συναισθηματική μνήμη και τη «ρύθμιση» που έχει ως προς τη λειτουργία της με τον τόπο και το χρόνο Περισσότερα...



Κρανιοεγκεφαλική κάκωση και οι πέντε εβδομάδες ζωής
Ένας σπουδαίος παράγων, γενικά, στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είναι ο χρόνος επιβίωσης τους ασθενούς μετά από αυτές Περισσότερα...



Ο «τύπος» του εντέρου
Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, άνδρες και γυναίκες με διάφορες νευροψυχιατρικές ασθένειες παρουσιάζουν μικρές αποκλίσεις σε ότι αφορά τις γαστρεντερικές διαταραχές Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit