H γραφη προαγει τη μνημη - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ H ΓΡΑΦΗ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H γραφή προάγει τη μνήμη

H γραφή προάγει τη μνήμη

H γραφή προάγει τη μνήμη

Η μνήμη είναι μια λειτουργία πολύ περίπλοκη και «πολύτοπη», ότι αφορά τη νευρωνική της διάταξη στον εγκέφαλο.

Πολλοί νευρικοί συνδυασμοί και διάφορα νευρωνικά τόξα αλληλοεπηρεάζονται, προκειμένου να προκύψει η λειτουργία της μνήμης και ακόμη περισσότερο διαφοροποιούνται σε κάποιες επιμέρους ειδικότητες της. Έτσι λοιπόν, εξετάζοντας τη μνήμη είναι απαραίτητο να δούμε και τη σχέση που έχει με τη γραφή.

Η καλή γραπτή λειτουργία επηρεάζει προς μεγαλύτερη παραγωγικότητα τη μνήμη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις βελτίωσης της. Λειτουργικά κενά της μνήμης δημιουργούν δυσκολίες στη γραφή (δυσγραφία ) ή ακόμη περισσότερο αναστέλλουν την πλήρη δυνατότητα της.

Μάλιστα σε σύγχρονα θεραπευτικά σχήματα, γραπτές ασκήσεις δίνονται στους ασθενείς, προκειμένου να βελτιώσουν τη μνήμη τους. Βέβαια, αυτό πριν γίνει πειραματικά γνωστό, ήταν εμπειρικά ήδη καθιερωμένο.

Έτσι λοιπόν γνωρίζουμε ήδη από παλιά ότι μια ξένη γλώσσα μαθαίνετε καλύτερα όταν χρησιμοποιηθεί στην εκμάθηση της και η γραφή.

Σήμερα, με τα διαγνωστικά μέσα που έχουμε, μπορούμε αυτό να το πιστοποιήσουμε, όχι μόνο σε ότι αφορά την απόδειξη του, αλλά και τις δυσλειτουργίες του, προκειμένου να βγάλουμε ουσιαστικά διαγνωστικά συμπεράσματα, που θα μας οδηγήσουν στη θεραπεία δυσγραφικών προβλημάτων.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ποιος ήταν ο Φινέας Γκέιτζ;
Το παράδειγμα του Φινέα Γκέιτζ αν και παλιό, παραμένει ουσιαστικό, διότι αποτελεί ένα ορόσημο στην έρευνα των νοητικών διαταραχών Περισσότερα...



Δυσαρθρία και αδύναμο χέρι
Στις περιπτώσεις μικροεμφράκτων είναι δυνατόν να παρουσιάζονται διάφορα σύνδρομα με ποικίλη συμπτωματολογία που μπορεί κανείς να τα βρει σε όλες τις θέσεις του νευρικού συστήματος, δηλαδή, κυρίως του εγκεφάλου Περισσότερα...



«Αυθόρμητη» διέγερση κυττάρων στον εγκέφαλο
Στον εγκέφαλο παρατηρείται σε νευροφυσιολογικές εξετάσεις, όπως αυτής της εικοσιτετράωρης ηλεκτροεγκεφαλογραφικής καταγραφής, που εφαρμόζεται εδώ στη Βιονευρολογική, τακτικά το φαινόμενο της «αυθόρμητης» διέγερσης κάποιων νευρώνων στον εγκέφαλο. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit