• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πότε αρχίζει η θεραπεία στις εγκεφαλικές λοιμώξεις;

Πότε αρχίζει η θεραπεία στις εγκεφαλικές λοιμώξεις;

Πότε αρχίζει η θεραπεία στις εγκεφαλικές λοιμώξεις;

Αμέσως!. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των εγκεφαλικών λοιμώξεων, είναι ο μέγιστος ιατρικός κανόνας ότι πρέπει να έχουμε άμεση θεραπευτική επέμβαση, έστω και αν έχουμε την υπόνοια ή ακόμη την ελάχιστη απόδειξη ότι ξεκινάει μια παθολογική διαδικασία.

Σε ότι αφορά τον εγκέφαλο, πρέπει να ξεκινάμε οποιαδήποτε ιατρική διαδικασία, πριν δημιουργηθεί μια νοσογόνος κατάσταση.

Λόγω της πολυπλοκότητας του εγκεφάλου και λόγω του δαιδαλώδους των διαφόρων εγκεφαλικών συνδυασμών και των συσχετίσεων που έχουν μεταξύ τους, πρέπει να είναι «υποκαθήκον» του γιατρού να προλάβει οτιδήποτε πριν νοσήσει.

Από την πείρα μας στη Βιονευρολογική, μπορούμε να πούμε ότι λίγο θεραπεία «παραπάνω» σε καμία περίπτωση δεν έχει αποδειχτεί ότι είναι επιζήμια για τον ασθενή ή του κάνει κάποιο κακό.

Αντίθετα, οποιαδήποτε αργοπορία, ακόμη και στις περιπτώσεις αυτές που εμφανίζονται συνηθισμένες ή «αστείες», είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Συνεπώς, πρέπει να προλαβαίνουμε κάθε εξέλιξη στην κυριολεξία, πριν εμφανιστεί ακόμη και με την «μυρωδιά» μιας παθολογικής ή νοσηρής κατάστασης.

Σε παιδικές και μεγάλες ηλικίες είναι ουσιαστικό το γεγονός αυτό και πολλές φορές αυτή η περίσσεια σε μέριμνα και φροντίδα είναι σωτήρια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Δυσφαγία και αναπνευστικά προβλήματα
Πολύ τακτικά, σε ορισμένα νευρολογικά σύνδρομα και ιδίως αυτά του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως π.χ. η σκλήρυνση κατά πλάκας, η πλάγια μυοτροφική σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουμε έντονο το πρόβλημα της δυσφαγίας, με εισρόφηση στους αεραγωγούς, οπότε εμφανίζεται ταυτόχρονα και αναπνευστική δυσχέρεια Περισσότερα...



Εγκεφαλικός αιματικός φραγμός και νευροεκφυλιστικές αλλοιώσεις
Οι νευροεκφυλιστικές αλλοιώσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος και ειδικότερα του εγκεφάλου, όπως π.χ. η νόσος τουAlzheimer, όπως τις γνωρίζουμε μέχρι τώρα ήταν γνωστές κυρίως απ’ τις κλινικές εικόνες και τα συμπτώματα τους. Περισσότερα...



Τι είναι η μυελίνη;
Η μυελίνη είναι μια ουσία από λιπώδης ιστό, η οποία περιβάλλει τον άξονα των νευρικών κυττάρων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit