• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

To πρόβλημα της απώλειας της μυϊκής μάζας και οι φλεγμονές

To πρόβλημα της απώλειας της μυϊκής μάζας και οι φλεγμονές

To πρόβλημα της απώλειας της μυϊκής μάζας και οι φλεγμονές

Σε κάθε είδους φλεγμονές και ιδιαίτερα σε νευρολογικά περιστατικά έχουμε μια συνοδό απώλεια της μυϊκής μάζας. Η απώλεια αυτής της μυϊκής μάζας μπορεί να είναι σε τοπικό ή γενικευμένο επίπεδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε τοπικό επίπεδο είναι ο «πτερυγοειδής ώμος», ενώ σε γενικευμένο, οι διαφόρων ειδών νευροπάθειες. Ανάμεσα σε αυτά τα δυο παραδείγματα υπάρχουν και πληθώρα άλλων συνδυασμών.

Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι στις αρχικές εξετάσεις που γίνονται για γενικό κατατοπισμό, πολλοί γιατροί παραμελούν μια λεπτομερή έρευνα προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε τα συμπτώματα να περνούν απαρατήρητα.

Στο δυσάρεστο αυτό γεγονός πρέπει να προστεθεί πολλές φορές και η έλλειψη παραπόνων των ασθενών, ώστε να παραμελείτε η λεπτομερής εξέταση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Αγγειακά επεισόδια και καυσαλγίες
Στη Βιονευρολογική έχουμε παρατηρήσει ότι στα αγγειακά επεισόδια μπορεί να παρουσιαστεί ένα έντονο παθολογικό φαινόμενο άλγους με τη μορφή των καυσαλγιών Περισσότερα...



Ύπνος και χωρητικότητα εγκεφάλου
Σε ότι αφορά το λειτουργικό δυναμικό, ο εγκέφαλος και όλο το νευρικό σύστημα είναι περιορισμένης αντοχής με συγκεκριμένο πεδίο καταχώρησης. Περισσότερα...



Ο πόνος στη λεκάνη και η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα
Η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα, όπως έχουμε δει σε πάρα πολλούς ασθενείς στη Βιονευρολογική, συνήθως εμφανίζεται, άσχετα με την ηλικία του ασθενούς, στις ιερολαγόνιες αρθρώσεις· είναι η περιοχή που αντανακλά ο πόνος χαμηλά στη λεκάνη και έχει έντονες αυξομειώσεις Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit