• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Βλαβερές εμμονές και σκλήρυνση κατά πλάκας

Βλαβερές εμμονές και σκλήρυνση κατά πλάκας

Βλαβερές εμμονές και σκλήρυνση κατά πλάκας

Υπάρχει μια σοφή λαϊκή παροιμία που πρέπει να την ξέρει κάθε ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας: «στον άνθρωπο πρώτα βγαίνει το χούι και μετά η ψυχή».

Δηλαδή, το να κουραστώ λίγο παραπάνω, να ξενυχτίσω περισσότερο, να τρέξω εκεί που μπορώ, να περπατήσω και να υπερβάλω εκεί που δε χρειάζεται πρέπει να αποφεύγονται.

Όσο και αν πιέζει η συνήθεια να γίνονται αυτά τα πράγματα ή εξαναγκάζει ο χρόνος να τελεστούν με τον ένα ή άλλο τρόπο, ο χαρακτήρας πρέπει να τα αποφεύγει.

Ο οργανισμός στη σκλήρυνση κατά πλάκας γενικά είναι «κουρασμένος» και αλλοτριωμένος από την παθολογία της καθημερινότητας. Πρέπει να γνωρίζουμε να αποφεύγουμε αυτά τα στοιχεία όσο γίνεται περισσότερο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η αορτή και ο μεγάλος κίνδυνος της εμβολής
Η αορτή είναι ένα τοξοειδές αγγείο, μεγάλου διαμετρήματος, από όπου περνάει θεωρητικά όλο το αίμα που φεύγει από την καρδιά προς τις διάφορες αρτηρίες Περισσότερα...



Λοιμώξεις κοχλιακής περιοχής και βαρηκοΐα
Η κοχλιακή περιοχή είναι ένα χαρακτηριστικό σημείο στη διαδρομή από το αυτί στον εγκέφαλο (εικόνα) σημείο βέλους και ιδιαίτερα ευαίσθητη στις λοιμώξεις Περισσότερα...



The concentration of lipoproteins of diabetic patients type II, in relation with the ECG transformation
This study concerns the concentration of lipoproteins, with diabetes mellitus type II, with or without electrocardiogramic alterations. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit