• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Νευροψυχιατρικές ασθένειες και οικονομικά προβλήματα

Νευροψυχιατρικές ασθένειες και οικονομικά προβλήματα

Νευροψυχιατρικές ασθένειες και οικονομικά προβλήματα

Σε περιόδους κρίσεις κορυφώνονται ραγδαία τα νευροψυχιατρικά προβλήματα. Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, στην αυξητική τους τάση «παρασύρουν» και άλλες δευτερογενείς αρρώστιες, π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, θυρεοειδοπάθειες, ρευματοπάθειες.

Εύλογα λοιπόν δημιουργείται το ερώτημα του οικονομικού κόστους αυτής της κατάστασης και πως το αντιμετωπίζει κάποιος. Τα νευροψυχιατρικά νοσήματα, τόσο στη διάγνωση όσο και στην αντιμετώπιση και αποκατάσταση, είναι γεγονός πως είναι κοστοβόρα.

Ότι έχει σχέση με αυτά, π.χ. διαγνωστικά μέσα, φάρμακα, παρακολούθηση, γιατροί κ.τ.λ., είναι αποτελέσματα εξέλιξης των τελευταίων ετών και άρα ακριβά.

Οι δε «ειδικοί» είναι, σε αναλογία με τον πληθυσμό, λίγοι, έως ελάχιστοι σε ορισμένα «παρακλάδια» των νοσημάτων αυτών. Άρα αυτός που έχει ένα τέτοιο πρόβλημα οφείλει να τα γνωρίζει αυτά και εκ των προτέρων να λαμβάνει πρόνοια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Όταν καρδιά και ρευματοπάθειες «χτυπάνε» τον εγκέφαλο
Οι ρευματοπάθειες μαζί με τις καρδιοπάθειες προκαλούν ένα εκρηκτικό μείγμα, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει τέτοιου είδους διαταραχές, τόσο στην ίδια την κυκλοφορία του αίματος, αλλά κυρίως στην καρδιά, το οποίο με τη σειρά του, όπως έχουμε δει επανειλημμένα στη Βιονευρολογική, ανεβαίνει με τα εγκεφαλικά αγγεία και διαταράσσει κυκλοφορία, μεταβολισμό και σύνθεση εγκεφάλου Περισσότερα...



Η θεραπεία των διαταραχών της μνήμης είναι πολυδιάστατη
Σύμφωνα με έρευνες, στους ασθενείς με διαταραχές της μνήμης είτε ελαφριάς μορφής, όπως η γνωστική ανεπάρκεια, είτε βαρύτερων καταστάσεων, όπως η νόσος του Alzheimer, εκτός από τη στιγμή της θεραπείας στο χρονικό σημείο της νόσου σημαντικό ρόλο παίζει και η σύνθεση της φαρμακευτικής αγωγής. Περισσότερα...



Γιατί αυτοτραυματίζονται οι ασθενείς;
Ασθενείς, οι οποίοι αυτοτραυματίζονται με την αίσθηση ότι αυτοτιμωρούνται είναι αρκετοί και τους συναντά κανείς τακτικά σε νευροψυχιατρικά ινστιτούτα, όπως είναι η Βιονευρολογική Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 3/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit