• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μυασθένεια και έρπητας

Μυασθένεια και έρπητας

Μυασθένεια και έρπητας

Πάρα πολλές αιτίες, όπως έχουμε διαπιστώσει και εδώ στη Βιονευρολογική, μπορεί να είναι για την εμφάνιση της μυασθένειας. Π.χ. λοιμώξεις, πυρετός, έντονες αλλαγές περιβάλλοντος, διαταραχές του θυρεοειδούς, σωματική και ψυχική κόπωση, κατάσταση μετά από ναρκώσεις ή δηλητηριάσεις με φάρμακα και διάφορες άλλες ουσίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρήσαμε κάποιο «μερικό» μυασθενικό σύνδρομο και σαν «μερικό» χαρακτηρίζεται ότι μόνο η γωνία του στόματος «έπεφτε», κατά την προσπάθεια να μιλήσει ο ασθενής, ιδιαίτερα μετά τις πρωινές ώρες.

Ακριβώς, ήταν μια περίεργη, μικρή τοπική μυασθενική αντίδραση, η οποία όμως δημιούργησε τεράστια διαγνωστικά προβλήματα, διότι οι γιατροί, που ασχολήθηκαν με αυτήν, φανταστήκανε τα πάντα εκτός από τη μυασθένεια.

Τελικά, αποκαταστάθηκε η βλάβη και αισθάνθηκε η ασθενής καλύτερα και έδωσε την αφορμή να σκεφτόμαστε ακόμη περισσότερο βαθιά ότι στις περιπτώσεις της μυασθένειας είναι πάμπολλα τα περιστατικά που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν μικροπροβλήματα, χωρίς να προχωρήσουν παραπέρα και να δημιουργήσουν συγχύσεις για τις διάφορες διαγνώσεις και κατά συνέπεια θεραπείες. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, το πιο δυσάρεστο είναι οι λάθος θεραπείες μετά από λάθος διαγνώσεις.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Μαγνητική τομογραφία, σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια ή προοδευτική πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια στη σκλήρυνση κατά πλάκας
Στις πολλές θεραπείες που γίνονται σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας με διάφορα ανοσολογικά ή ανοσορυθμιστικά φάρμακα, όπως είναι το natalizumab, είναι δυνατόν να εμφανιστούν κάποιες παρενέργειες που περιλαμβάνουν μια προοδευτική πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια ή ακόμη και μια σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια Περισσότερα...



Γιατί είναι επικίνδυνες οι μιτοχονδριακές διαταραχές;
Τα τελευταία χρόνια στη Βιονευρολογική, παρατηρώντας ασθενείς με διάφορες νευροψυχιατρικές ασθένειες, παρατηρήσαμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό διαταραχών των μιτοχονδρίων σε αυτούς Περισσότερα...



Ακράτεια, μνήμη και υδροκέφαλος
Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι μπορούν να παρουσιάσουν σταδιακά ή ξαφνικά μια διαταραχή της βάδισης με σύγχρονη απώλεια μνήμης και ακράτεια ούρων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit