• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ερωτήσεις για τον πόνο

Ερωτήσεις για τον πόνο

Ερωτήσεις για τον πόνο

Οι ερωτήσεις για τον πόνο είναι το «υψηλότερο δόγμα» που υπάρχει αυτή τη στιγμή, σε ότι αφορά τη διαγνωστική ιατρική. Όποιος γιατρός ρωτάει γρηγορότερα, καλύτερα και πλέον στοχευόμενα, σχετικά με τον πόνο του ασθενή, το πρόβλημα του φτάνει αμέσως στο στόχο και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικότερα και πολύ αποτελεσματικότερα.

Έτσι λοιπόν, στις περιπτώσεις κάθε είδους πόνο πρέπει κανείς να ξεκινάει τις ερωτήσεις πρώτα από το χρόνο έναρξης. Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, ο χρόνος έναρξης είναι άκρως σημαντικός, τόσο ως προς τη χρονική του διάσταση, αλλά και ως προς τη σχέση του με παράλληλα γεγονότα της στιγμής ή με ευκαιριακές καταστάσεις που λάβανε χώρα τον ίδιο χρόνο.

Συνεπώς, όταν έχουμε έναν ασθενή με ένα επώδυνο σύνδρομο, ρωτάμε με επιμέλεια πότε ξεκίνησε και κάτω από ποιες συνθήκες, σε ποιο μέρος ήταν, πως εξελίχθηκε, εάν επαναλήφθηκε, εάν ο χρόνος είναι συνεχής ή διακοπτόμενος.

Πρέπει η εισαγωγή στην εξέταση, σε ότι αφορά το χρονικό και ιδιαίτερα την αρχή του επώδυνου συμπτώματος, να είναι πάρα πολύ ακριβής, προκειμένου ο γιατρός να έχει τη δυνατότητα ολοκληρωμένων πληροφοριών για το θέμα. Άρα η έναρξη του πόνου, σε ποια στιγμή και κάτω από ποιες συνθήκες αποτελούν την αρχή κάθε ιατρικής εξέτασης.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ο ευσυνείδητος χαρακτήρας
Τόσο στην ιατρική και ιδιαίτερα στην ψυχιατρική, το πρώτο «μονοπάτι» που χρησιμοποιεί ο γιατρός για τη διάγνωση και την προσέγγιση του ασθενούς είναι η γνώση της χαρακτηριοδομής του Περισσότερα...



Η «νήσος του Ράϊλ» και ο κακός ύπνος
Νέες έρευνες έχουν δείξει μια σαφής, αλλά και πάρα πολύ ισχυρή σχέση σε ότι αφορά τη νήσο με τις διαταραχές του ύπνου και ιδιαίτερα κατά το στάδιο REM (Rapid Eye Movement) Περισσότερα...



Σπαστικότητα και θεραπευτικά βήματα
Σε ότι αφορά τη θεραπεία της σπαστικότητας, τουλάχιστον από εδώ από τις γνώσεις της Βιονευρολογικής, είναι ότι σε ένα μεγάλο μέρος, περίπου στο 50%, πρέπει να χρησιμοποιείται ένα «μείγμα» ασκήσεων μαζί με κάποια φάρμακα και ιδιαίτερα συντονισμένη φυσικοθεραπεία Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit