• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

O πόνος, το τηλέφωνο και οι τηλεφωνικές ερωτήσεις

O πόνος, το τηλέφωνο και οι τηλεφωνικές ερωτήσεις

O πόνος, το τηλέφωνο και οι τηλεφωνικές ερωτήσεις

Στις περιπτώσεις επώδυνων συμπτωμάτων, ιδιαίτερα όταν κανείς μιλάει με ασθενείς, οι οποίοι είναι μακριά, συγχυσμένοι και αναστατωμένοι, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, καλό είναι οι ερωτήσεις να γίνονται συγκεκριμένες εάν δε χρειάζεται και μη επαναλαμβανόμενες.

Βέβαια, τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη τεχνολογία μέσω του σκάϊπ (skype) έφερε μια επανάσταση σε αυτό το σημείο, γιατί πρώτη φορά μπορεί ο γιατρός άμεσα να διαπιστώσει και τη γενική έκφραση, κατάσταση του ασθενούς, αλλά παράλληλα εάν χρειάζεται και τον τόπο της επώδυνης περιοχής, την έκταση που έχει και την ένταση, έτσι όπως τη νιώθει ο ασθενής.

Έτσι λοιπόν το τηλέφωνο πρέπει να λογίζεται σαν μια προκαταρτική ανάλυση του πόνου που υπάρχει, ακόμη και στην περίπτωση που ο ασθενής δεν είναι παρών, αλλά πρόκειται να έρθει, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα με τη συνάντηση του ασθενούς να κερδηθεί χρόνος, όσο αφορά την ανάλυση του, την εντόπιση του και βεβαίως τη θεραπεία.

Στη Βιονευρολογική είναι άπειρες οι φορές που σε επώδυνα σύνδρομα ήδη από το τηλέφωνο υπάρχει σχεδόν το στοιχείο της διάγνωσης.

Έτσι λοιπόν μετά από ένα εκτεταμένο τηλέφωνο, όπου σχεδόν έχει γίνει ανάλυση του ιστορικού του πόνου και της όλης καταστάσεως, είναι πολύ εύκολο με την άφιξη του ασθενούς στο ιατρείο και την πιστοποίηση της διάγνωσης ή της υπόθεσης της διάγνωσης να δρομολογηθεί η θεραπεία και να έρθει η ανακούφιση.

Για αυτό, καλό είναι πάντοτε ο ασθενής να έχει τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γιατρό, κάνοντας βέβαια όχι κατάχρηση χρόνου, αλλά ουσιαστική ανάλυση των προβλημάτων του.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η θεωρία της χαρακτηριοδομής και της συμπεριφοράς
Πάρα πολύ τακτικά σε ασθενείς της Βιονευρολογικής, υπάρχει η ανάγκη της εκτίμηση της χαρακτηριοδομής τους Περισσότερα...



Το σύνδρομο Lhermitte και οι παραισθησίες
Το σύνδρομο Lhermitte ή αλλιώς σύμπτωμα της «καρέκλας του κουρέα» είναι κάτι που ελέγχουμε σε κάθε ασθενή εδώ στη Βιονευρολογική. Περισσότερα...



Βαδίζω και ζαλίζομαι
Στη Βιονευρολογική σε μια πάρα πολύ μεγάλη σειρά ασθενών, ιδιαίτερα προχωρημένης ηλικίας, διαπιστώνουμε ένα τακτικά έντονα εμφανιζόμενο πρόβλημα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit