• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

To συνοβιακό σάρκωμα και ο πόνος

To συνοβιακό σάρκωμα και ο πόνος

To συνοβιακό σάρκωμα και ο πόνος

Τα συνοβιακά σαρκώματα είναι από τα πλέον συνηθισμένα του είδους και παρουσιάζονται κατά κύριο λόγο στα ορθοπεδικά εργαστήρια.

Ο λόγος είναι εμφανής και το έχουμε συναντήσει αρκετές φορές στη Βιονευρολογική και ο τόπος προορισμού είναι τα οστά και κυρίως οι κνήμες και οι αστράγαλοι. Οι θεραπείες τους είναι χειρουργικές και οι καθυστερήσεις χρόνου εντόπισης, μοιραίες.

Ελαφρά πρηξίματα οστών και δη γύρω στις κνήμες, γάμπες ή αστραγάλους στα παιδιά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να τυχαίνουν ιδιαίτερης εξέτασης, έτσι ώστε να αποφεύγεται η περίπτωση λάθους. Το χάσιμο χρόνου είναι μοιραίο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Γεροντική ηλικία και υπέρταση
Σε μερικούς τομείς της ιατρικής υπάρχει η πεποίθηση ότι πρώτα «γερνάνε» τα αγγεία και μετά το υπόλοιπο κορμί Περισσότερα...



Αποθέματα θυροξίνης, νόσος Hashimoto και νευρικό σύστημα
Τα αποθέματα της θυροξίνης που εντοπίζονται με αυξημένα αντισώματα έναντι της υπεροξειδάσης (αντι-TPO) είναι χαρακτηριστικά για την νόσο Hashimoto. Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit