Ραγοειδιτιδα, σκελετικες διαταραχες και προβληματα απο τα πνευμονια - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΡΑΓΟΕΙΔΙΤΙΔΑ, ΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ραγοειδίτιδα, σκελετικές διαταραχές και προβλήματα από τα πνευμόνια

Ραγοειδίτιδα, σκελετικές διαταραχές και προβλήματα από τα πνευμόνια

Ραγοειδίτιδα, σκελετικές διαταραχές και προβλήματα από τα πνευμόνια

Υπάρχει ένας συνδυασμός κυρίως με αυτό το τρίπτυχο των συμπτωμάτων, που συμπληρώνεται βέβαια και από άλλες διαταραχές, νευρολογικές, καρδιολογικές ή ακόμη και από άλλα διάφορα συστήματα, που χαρακτηρίζει τη νόσο του Μπεχτσέτ.

Η νόσος του Μπεχτσέτ είναι παράλληλα χαρακτηριστική στο ότι είναι συστηματική νόσος ή ιδιοπαθής και παρουσιάζει μεταξύ των άλλων κυρίως άφθες γύρω από τα χείλη και μέσα στη στοματική κοιλότητα.

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο νευρολογικό σύνδρομο, το οποίο μπορεί να έχει ταχεία ανάπτυξη εάν δεν προσέξει κανείς και δε λάβει τα μέτρα του, διότι σε μερικές μορφές η αύξηση του είναι αλματώδης και δύσκολη.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποφεύγεται η σκέψη του συνδυασμού αυτών των συμπτωμάτων και ο συνδυασμός των αναλόγων ευρημάτων, προκειμένου να σιγουρευτεί κανείς για την αρρώστια.

Η νόσος του Μπεχτσέτ σε μερικές περιπτώσεις έχει και μια κληρονομική τάση ˙ πρέπει κανείς να αναζητεί ίσως και κληρονομικές ρίζες σε αυτή την περίπτωση.

Δεν πρέπει να αφήνεται αδιάγνωστη, πρέπει άμεσα, ακόμη και αν είναι ασθενή τα συμπτώματα και λίγα τα επιχειρήματα, να γίνεται ο κατάλληλος εκτεταμένος έλεγχος, διότι οι συστηματικοί κίνδυνοι, εάν «ξεφύγει», είναι πάρα πολλοί και τρομερά δύσκολοι.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Διαταραχές συνείδησης κατά την «ανόρθωση»
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, πάρα πολύς κόσμος υποφέρει, και το έχουμε διαπιστώσει και εδώ στη Βιονευρολογική, από διαταραχές της συνείδησης του μέχρι πλήρη απώλεια της, κατά την απότομη «ανόρθωση» ή όταν είναι ξαπλωμένος ή ακόμη και όταν κάθεται Περισσότερα...







Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit