• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Βλεφαρόσπασμος μετά από ερεθισμό ουσιών

Βλεφαρόσπασμος μετά από ερεθισμό ουσιών

Βλεφαρόσπασμος μετά από ερεθισμό ουσιών

Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά τις κρέμες καλλωπισμού και διάφορες άλλες ουσίες που χρησιμοποιούνται για την «περιποίηση» βλεφάρων, ματιών και περιοφθαλμικών κόγχων, όλο και πιο τακτικά συναντάμε τις περιπτώσεις βλεφαρόσπασμου.

Βλέπουμε, δηλαδή, και εδώ στη Βιονευρολογική, τακτικά το σύνδρομο της σύσπασης του ενός ή και των δυο ματιών, το οποίο πολλές φορές διαρκεί για πολύ καιρό λόγω της τοξικής επίδρασης που έχουν πολλές από αυτές τις κοσμητικές ουσίες που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι γυναίκες για αυτό το λόγο.

Αυτό το είδος του βλεφαρόσπασμου είναι το πλέον «ύπουλο», διότι μπορεί να κρατήσει πάρα πολύ καιρό, αγνοώντας κανείς την αιτία, τόσο σαν ασθενείς όσο και σαν γιατροί και να υποθέτει άλλες ασθένειες που κρύβονται από πίσω.

Τελικά το πρώτο που πρέπει να σκεφτεί κανείς είναι αυτές οι ουσίες περιβαντολλογικού τύπου και ιδιαιτέρα τα διάφορα καλλυντικά, γιατί τις περισσότερες φορές και οι ίδιοι οι κατασκευαστές δεν έχουν εντοπίσει το φαινόμενο αυτό.

Είναι μια μορφή, η οποία μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα ή να συνδεθεί και με άλλα «παρακλάδια» νοσηρών καταστάσεων, όπου είναι αλλεργίες, πονοκέφαλοι, μολύνσεις ή και τραχώματα.

Σε πάρα πολλές χώρες, ιδιαίτερα του τρίτου κόσμου, αυτό είναι ήδη γνωστό στους γιατρούς και για αυτό το πρώτο που κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να επιβάλλουν τεχνικά δάκρυα, τακτικό καθαρισμό προσώπου και αποφυγή των διαφόρων αμφισβητημένων καλλυντικών ουσιών.

Πρέπει ιδιαίτερα στις θερμές περιοχές να αποφεύγονται αυτά, διότι ο καθένας πρέπει να κοιτάξει, ειδικά για τον εαυτό του, εάν παρουσιάζει κάποια τέτοιου είδους ευαισθησία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

H «μηχανή» του εγκεφάλου
To 1791 o ιταλός επιστήμονας Λουίτζι Γκαλβάνι για πρώτη φορά μπορεί επιστημονικά και αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να διεγείρουμε φυσιολογικό ιστό με ηλεκτρισμό Περισσότερα...



Η α-συνουκλεΐνη και η νόσος του πάρκινσον
Η νόσος του πάρκινσον είναι μια πάρα πολύ χαρακτηριστική νευρολογική ασθένεια με διαταραχές της κίνησης, της έκφρασης και του νευροφυτικού συστήματος Περισσότερα...



Εγκεφαλικά τραύματα και σήψη
Μία από τις δυσκολότερες επιπλοκές των εγκεφαλικών τραυμάτων και των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων είναι οι καταστάσεις σήψης οι οποίες προκαλούνται είτε από ρήξη ιστών σε διάφορα μέρη του σώματος και κυρίως στον εγκέφαλο, είτε από τοξίνες που εισέρχονται στην αιματική κυκλοφορία που αυτό μπορεί να γίνει και απευθείας λόγω εγκεφαλικών διαταραχών του υποθαλάμου. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 3/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit