Μουδιασματα και «τσιμπηματα» σε νευρολογικους πονους - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ «ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ» ΣΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μουδιάσματα και «τσιμπήματα» σε νευρολογικούς πόνους

Μουδιάσματα και «τσιμπήματα» σε νευρολογικούς πόνους

Μουδιάσματα και «τσιμπήματα» σε νευρολογικούς πόνους

Ο πόνος όταν προέρχεται από έναν τραυματισμό ενός νευρικού σχηματισμού, σε αντίθεση με την περίπτωση του μη νευρολογικού πόνου, μπορεί να προχωράει αργά, σταθερά και βαθμιαία να κλιμακώνεται, αλλά μπορεί επίσης να παρουσιάζεται σε μια έξαρση ή και σε ένα συνδυασμό των δυο με εναλλαγή.

Τα πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μουδιάσματα και «τσιμπήματα», τα οποία με μορφή επεισοδίου εμφανίζονται στο μεταξύ του παροξυσμού του πόνου. Αυτός ο πόνος, κυρίως, όταν έρχεται και με συνοδεία καψίματος, είναι απόρροια διαταραχής του περιφερικού νευρικού συστήματος και χαρακτηρίζεται περισσότερο σαν πολυνευροπάθεια.

Στα πλαίσια αυτής της πολυνευροπάθειας αρχίζει κυριολεκτικά ένα «χάος». Μπορεί η εναλλαγή των συμπτωμάτων να είναι γρήγορη και η αλλαγή θέσεων τρομακτικά σύντονη έτσι που ο θεράπων γιατρός, βγάζοντας μια γενικευμένη διάγνωση, αρκετές φορές να αισθάνεται ότι είναι «εκτός συνόρων» από την πραγματικότητα. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική.

Μια πολυνευροπάθεια, νευρολογικού πόνου, είναι πάντα μια ασθένεια με μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων και μπορεί να παρουσιάσει οτιδήποτε που μπορεί κανείς να φανταστεί ή ακόμη και δεν έχει δει.

Άρα λοιπόν, όταν κάποιος ασχολείται με τέτοιους ασθενείς, πρέπει να έχει υπόψη του ότι οτιδήποτε είναι δυνατόν και οποιαδήποτε αντανάκλαση ή προβολή του πόνου είναι ουσιαστική και να πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Αυχενική δισκοπάθεια και ακτινολογικές εξετάσεις
Σχεδόν κάθε δεύτερη περίπτωση σε κρατικό νοσοκομείο σε εφημερία, έχει να κάνει με ακτινογραφίες της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης Περισσότερα...



Η δημιουργία «συμπληρώματος» μέσω αντισώματος στην οπτική νευρομυελίτιδα
Μέσω κάποιου αντισώματος δημιουργείται ένα «συμπλήρωμα» το οποίο έχει μάλλον γενετική προδιάθεση και καταλήγει στη δέσμευση της πρωτεΐνης C1 με την ανοσοσφαιρίνη ΙgG. Περισσότερα...



H επιλεπτογενής δραστηριότητα στη νόσο του κινητικού νευρώνα
Στη νόσο του κινητικού νευρώνα υπάρχει μια μακριά αλυσίδα παθολογικών καταστάσεων, η οποία καταλήγει στην έκφραση της νόσου. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 9/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit