• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το παιδί, παιδί του εγκεφάλου

Το παιδί, παιδί του εγκεφάλου

Το παιδί, παιδί του εγκεφάλου

Η Βιονευρολογική και οι παιδικές υποθέσεις είναι μια κοινή υπόθεση που κρατάει εδώ και είκοσι περίπου χρόνια. Αφορά κατά κύριο λόγο την απόδοση που απαιτείται από το βρέφος παιδί για την ανάπτυξή του.

Το μωρό πρέπει να βλέπει, να κινείται, να μιλάει, να θυμάται, να αναγνωρίζει πράγματα και αισθήματα και παράλληλα όλα αυτά να τα συνδυάζει και να τα ερμηνεύει.

Μέσα από τον δαίδαλο αυτών όλων των αισθημάτων πρέπει το παιδί να ανακαλύπτει το επίπεδο ισορροπίας των διαφόρων ερεθισμάτων.

Σήμερα υπάρχουν πλέον πάρα πολλοί νευρολογικοί δρόμοι για την διαφοροποίηση αυτών των παραγόντων και τις εξηγήσεις πως ο εγκέφαλος του παιδιού τα κατευθύνει και τα αναπτύσσει όλα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Νέα εργασία, γονίδια και έγκλημα
Τον τελευταίο καιρό με την εξέλιξη της επιστήμης, όλο και περισσότερες νευροφυσιολογικές και γενετικές έρευνες οδηγούν σε αποτελέσματα, τα οποία φέρνουν νέες σκέψεις, σε ότι αφορά την οργάνωση του πλέγματος της δικαιοσύνης Περισσότερα...



Η διήγηση ενός αυτοτραυματισμού
Μπορεί κανείς να καταλάβει το στοιχείο του αυτοτραυματισμού, διαβάζοντας τη διήγηση ενός ασθενούς της Βιονευρολογικής, που είχε το πρόβλημα Περισσότερα...



To ηλεκτροεγκεφαλογράφημα όταν η ψύχωση είναι σε έξαρση
Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα , όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, σε πολλές περιπτώσεις ψυχώσεων ακολουθεί τους ρυθμούς του εγκεφάλου, ακόμα και πριν την εκδήλωση των κλινικών συμπτωμάτων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit