• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Σύνδρομα κεφαλαλγίας

Σύνδρομα κεφαλαλγίας

Σύνδρομα κεφαλαλγίας

Στην βιονευρολογική υπάρχει ειδική μονάδα όσον αφορά την διάγνωση και την εκτίμηση και τις θεραπευτικές υποδείξεις για τις συνήθεις κεφαλαλγίες. Ειδικές εξετάσεις όπως είναι νευροφυσιολογικά και ψυχομετρικά τεστ εκτιμούνται από ειδικούς κάτω από την εποπτεία του Δ. Κουντούρη για τον σκοπό αυτό.

Κυρίως εξετάζονται κεφαλαλγίες χωρίς βασική παθολογική δομή. Πρόκειται για τους λεγόμενους πονοκεφάλους σύσπασης ή πίεσης, ημικρανίες με την χαρακτηριστική προσβολή της μιας πλευράς του προσώπου και πονοκεφάλους με νευροφυτικές διαταραχές (cluster) με διάρκεια ημερών ή μηνών. Καθώς επίσης και χρόνια παροξυσμική ημικρανία.

Οι ημικρανίες εξετάζονται ως προς το γεγονός εάν εμφανίζονται με ή χωρίς αύρα με σκοτώματα και διαταραχές της αισθητικότητας.

Ιδιαίτερης διαγνωστικής προσοχής τυγχάνουν τα σύνδρομα κεφαλαλγίας τύπου cluster ή αλλιώς Bind – Horton σσύνδρομο (δες εικόνα) τα οποία είναι πάρα την τυπική συμπτωματολογία στις φάσεις ηρεμίας και τα πλέον δυσανάγνωστα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η βία διαχρονικά και το κοινωνικό σύνολο
Ήδη στην Παλαιά Διαθήκη βλέπουμε τις παραινέσεις που κατά καιρούς υπάρχουν, όπως «ου φονεύσεις», παράλληλα όμως με το ρητό «οφθαλμό αντί οφθαλμού», «οδόντα αντί οδόντος» Περισσότερα...



Πυρετός και πανικός
Όταν το άτομο έχει πυρετό διακατέχεται από μια μικρή ή μεγάλη φοβία· αυτό γίνεται γιατί υπάρχει ένας αποσυντονισμός ερεθισμάτων σε συγκεκριμένους εγκεφαλικούς σχηματισμούς. Περισσότερα...



To παιχνίδι με τις πρωτεΐνες και η νόσος του Alzheimer
Στη νόσο του Alzheimer ένα «παιχνίδι» με δυο πρωτεΐνες παίζει ένα ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη της. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit