• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H εξέλιξη των νευρολογικών συμπτωμάτων

H εξέλιξη των νευρολογικών συμπτωμάτων

H εξέλιξη των νευρολογικών συμπτωμάτων

Υπάρχει μια σειρά κυρίως από εκφυλιστικά νευρολογικά και ψυχιατρικά νοσήματα, τα οποία έχουν μια αργή πορεία μέχρι να ολοκληρώσουν την τελική τους μορφή σε σημείο που να γίνει πλήρως κατανοητά και να διαγνωστούν και να ταξινομηθούν ανάλογα.

Βέβαια, ο γιατρός στο 95% των περιπτώσεων καλείται να αποφανθεί από αυτό που βλέπει εκείνη την ώρα, δηλαδή από κάτι που ήδη έχει γίνει, ήδη έχει δημιουργηθεί και είναι αποτέλεσμα μιας τελικής πράξης. Πολύ σπάνια θα μπορέσει και ίσως μόνο από τύχη να δει κάτι κατά την εξέλιξη των πραγμάτων και ιδιαίτερα στην αρχή.

Ιδιαίτερα, ότι αφορά τις νευρολογικές παθήσεις είναι πάρα πολύ δύσκολο η παρακολούθηση της πορείας, ίσως και για «ιδεολογικούς» λόγους. Έτσι λοιπόν σπάνια έχει ο νευρολόγος τη δυνατότητα να δει την αρχική εξέλιξη μιας παθολογικής εικόνας και να παρακολουθήσει την όλη διαδικασία μέχρι το τέλος.

Συνήθως, έχει να κάνει με «τετελεσμένα» γεγονότα και να βρει λύσεις εκεί που άλλοι δεν μπορούν να βρουν, συνδέοντας ή προσπαθώντας να συνδέσει πολλές φορές ασυνδύαστα πράγματα.

Αυτό ακριβώς είναι ένα πράγμα που αξίζει να μελετηθεί ˙πως είναι η εξέλιξη των νευρολογικών συμπτωμάτων, διότι αν κανένας μπορέσει και βρει τον κώδικα να το αναλύσει, θα βρει και τη λύση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Κινητικo-αισθητηριακός ρυθμός και biofeedback
Ήδη από τη δεκαετία του εξήντα όπου ανακαλύφθηκε η συχνότητα των 12 έως 15 Hertz στο εγκεφαλογράφημα της περιοχής του κινητικο-αισθητικού φλοιού έχει αρχίσει η εντατική θεραπευτική εφαρμογή του. Περισσότερα...



Εντερικά βακτήρια, επιληψία, σκλήρυνση κατά πλάκας
Στο τελευταίο συνέδριο των νευροεπιστημόνων στο Σικάγο του Ιλινόις έγιναν μερικές σπουδαίες παρουσιάσεις˙ το θέμα ήταν γύρω από την επανανεύρωση και τις μυελινώσεις. Περισσότερα...



Η διαπλοκή των δενδριτών και ο ανθρώπινος εγκέφαλος
Οι δενδρίτες και οι νευροάξονες είναι τα δυο σπουδαιότερα στοιχεία του νευρικού κυττάρου που συνεργάζονται, προκειμένου να αναπτυχθούν οι ανθρώπινες πνευματικές λειτουργίες και η επικοινωνία Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit