• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μυϊκές διαταραχές και εγκέφαλος

Μυϊκές διαταραχές και εγκέφαλος

Μυϊκές διαταραχές και εγκέφαλος

Όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου βοηθάει στην στατική δομή και την κίνηση σε συνεργασία με τα οστά. Δεν πρόκειται για μια αμιγώς λειτουργία.

Το μυϊκό σύστημα πέρα από ένα δομικό και κινητικό όργανο είναι ένα τμήμα του οργανισμού το οποίο έχει μια μέγιστη ορμονική και βιοχημική λειτουργία.

Παράγοντας διάφορες σημαντικές ουσίες όπως είναι οι κυτοκίνες π.χ. μια ομάδα ιντερλευκίνων (IL) και BDNF (Brain Derived Neurotrophic Factor) προκαλεί μια άμεση διέγερση του εγκεφάλου που στην συνέχεια της ρυθμίζει την καύση της γλυκόζης και την περιεκτικότητα του αίματος σε ινσουλίνη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι περιπτώσεις που έχουν σχέση με την κινητικότητα. Έτσι τα άτομα που κινούνται και παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες από τις ουσίες αυτές (κυτοκίνες) είναι λιγότερο επιρρεπή στον διαβήτη και τον καρκίνο.

Η Βιονευρολογική διαθέτει ένα πλήρες πρόγραμμα νευροφυσιολογικών και βιοχημικών εξετάσεων για την διερεύνηση και θεραπεία των ασθενειών αυτών.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η ανάγκη της βιοψίας στις αλλεργικές αγγειίτιδες
Η αλλεργική αγγειίτιδα, πέρα από ενοχλητική, μπορεί να είναι και άκρως επικίνδυνη Περισσότερα...



Εγκεφαλικά τραύματα και σήψη
Μία από τις δυσκολότερες επιπλοκές των εγκεφαλικών τραυμάτων και των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων είναι οι καταστάσεις σήψης οι οποίες προκαλούνται είτε από ρήξη ιστών σε διάφορα μέρη του σώματος και κυρίως στον εγκέφαλο, είτε από τοξίνες που εισέρχονται στην αιματική κυκλοφορία που αυτό μπορεί να γίνει και απευθείας λόγω εγκεφαλικών διαταραχών του υποθαλάμου. Περισσότερα...



Πτώση της ακοή και κουδουνίσματα στο αυτί ή νόσος του Ménière
Εδώ έχουμε ένα συνδυασμό στον οποίο η βαρηκοΐα ή η κώφωση συνοδεύονται από εμβοές ή βουίσματα χαμηλού τόνου και παράλληλα μπορεί να υπάρχει νευροαισθητήριος κώφωση στους υψηλούς τόνους Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit