• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Νευρογλοία και νευρολογική θεραπεία

Νευρογλοία και νευρολογική θεραπεία

Νευρογλοία και νευρολογική θεραπεία

Οι μέχρι τώρα θεραπευτικές προσπάθειες διαφόρων νευρολογικών ασθενειών βασιζόταν στην γνώση πως τα πάντα γύρω από τον θεραπευτικό άξονα κινούνται γύρω από τους νευρώνες. Οι νευρώνες αποτελούν το 15% της εγκεφαλικής ουσίας και έχουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί ότι εξίσου σπουδαία αποστολή έχει και η άλλη ουσία που σε ποσοστό 85% αποτελεί τον εγκεφαλικό ιστό και λέγεται νευρογλοία.

Η νευρογλοία αποτελείται από χαρακτηριστικά κύτταρα (φωτο) τα οποία όπως αποδείχτηκε τελευταία μεταβιβάζουν ηλεκτρικούς και χημικούς ερεθισμούς σε όλο τον εγκέφαλο για διάφορες γνωστικές λειτουργίες και αναγκαιότητες.

Η Βιονευρολογική διαθέτει πλήρες πρόγραμμα έρευνας της νευρογλοίας και διαχωρισμού λειτουργίας από τους νευρώνες έτσι που να μπορεί να εξυπηρετήσει την ανάλογη έρευνα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Κατάθλιψη: μια γενετική διαταραχή;
Από έρευνες της Βιονευρολογικής, καθώς επίσης από γνώσεις άλλων παρόμοιων διεξοδικών αναλύσεων φαίνεται ότι υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ γενετικών διαταραχών και της «εθνικής» αρρώστιας της κατάθλιψης Περισσότερα...



Σκλήρυνση κατά πλάκας και ψυχικά νοσήματα
Τα ψυχικά νοσήματα, πάρα πολύ τακτικά, βαδίζουν με αυτοάνοσα νοσήματα, όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας ιδιαίτερα με την τελευταία υπάρχει μια «στενή γειτονιά» μεταξύ τους Περισσότερα...



Διανοητικές διαταραχές με τη μορφή επιληπτικών κρίσεων
Πάρα πολλές φορές, η επιληψία τον τελευταίο καιρό λόγω των εξελιγμένων διαγνωστικών μέσων (εικοσιτετράωρη ηλεκτροεγκεφαλογραφική καταγραφή), μας δίνει την ευκαιρία και με την βοήθεια βιντεοκάμερας να παρατηρήσουμε επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες κάνουν την εμφάνιση τους σαν διανοητικές διαταραχές. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit