• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Κεφαλαλγίες αγγειακής αιτιολογίας

Κεφαλαλγίες αγγειακής αιτιολογίας

Στις αγγειακής αιτιολογίας κεφαλαλγίες βασικά υπάρχει μια διαταραχή συνήθως λοιμώδης αρτηριών η φλεβών του εγκεφάλου. Πέρα από αυτό όμως αιτιολογικά μπορεί να υφίσταται μια ενδοκρανιακή αιμορραγία η μια έντονη εγκεφαλική αρτηρίτιδα.

Φλεγμονές αγγείων όπως η κροταφική αρτηρίτιδα (φώτο) δημιουργούν και αυτές έντονους πονοκεφάλους από την αρχή. Σαν αιτία των πονοκεφάλων υπάρχει ακόμη και η περίπτωση της υπέρτασης και καρωτιδοδυνίας.

Κεφαλαλγίες αγγειακής αιτιολογίας

ΕΙΚΟΝΑ 1

Στην Βιονευρολογική υπάρχει ειδικό πρόγραμμα διάγνωσης και διαφοροδιάγνωσης των αγγειακής αιτιολογίας κεφαλαλγιών με όλες τις ανάλογες εργαστηριακές μεθόδους και κυρίως την εξέταση Doppler που καθιστούν δυνατή την έγκαιρη εντόπιση και άμεση θεραπεία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πείνα και πόνος
Η πείνα είναι μια βιοχημική πραγματικότητα, όπως είναι και ο πόνος Περισσότερα...



Κατάθλιψη, διαταραχές της προσοχής και της μνήμης
Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της εμφάνισης της κατάθλιψης με έντονες διαταραχές σε ότι αφορά τη μνήμη και τη συγκέντρωση της προσοχής. Περισσότερα...



Η απώλεια της όρασης στη μελαχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια
Πρόκειται για αρρώστια που εμφανίζεται σε προδιατεθειμένα άτομα, όπου έχουμε εναποθέσεις μελαχρωστικών ουσιών με ταυτόχρονη προσβολή της οπτικής θηλής και ωχρότητας της Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 7/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit