• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μυοπάθειες και μυϊκές δυστροφίες

Μυοπάθειες και μυϊκές δυστροφίες

Οι μυοπάθειες είναι μια μεγάλη ομάδα νευρολογικών ασθενειών γενετικού χαρακτήρα και εκφυλιστικής πορείας.

Με τις σημερινές μεθόδους της νευροφυσιολογίας και νευρογενετικής πλέον οι μυοπάθειες και εξ αυτών από ρέουσες μορφές έχουν μια εύκολη διάγνωση. Ένα τέτοιο διαγνωστικό πακέτο διατίθεται και από την νευρολογική για όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Μυοπάθειες και μυϊκές δυστροφίες

ΦΩΤΟ 1

Χαρακτηριστικό των μυοπαθειών και κυρίως αυτές που προσβάλλουν την περιοχή της λεκάνης (φώτο 1) τύπου Duchene και Becker είναι αυτές που χαρακτηρίζονται από μια γενικευμένη μυϊκή αδυναμία με αδυναμία στάσης ή ανόρθωσης (φώτο 2).

Μυοπάθειες και μυϊκές δυστροφίες

ΦΩΤΟ 2

Πέρα από αυτές υπάρχουν και άλλες υπομορφές πάντα γενετικής αιτιολογίας που προσβάλλουν καμιά φορά τους μύες του προσώπου, του ώμου ή και του κορμού.

Υπάρχει η μυοτονική δυστονία που κληρονομείται από τον κυρίαρχο αυτόσημο χαρακτήρα που έχει καλύτερη πρόγνωση από τους άλλους.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τραυματισμός και πόνος στο πρόσωπο
Πολλές φορές στη Βιονευρολογική,συναντάμε ένα «μείγμα» συμπτωμάτων από πόνο και απώλεια της αίσθησης στο πρόσωπο, ιδιαίτερα μετά από μια τραυματική εμπειρία Περισσότερα...



Το γεφυρικό αιμάτωμα και τα επικίνδυνα αποτελέσματα του
Το γεφυρικό αιμάτωμα συμβαίνει κυρίως στη μέση περίπου του εγκεφάλου, εκεί που αρχίζει η περιοχή του νωτιαίου μυελού, στο στέλεχος και έχει χαρακτηριστική συμπτωματολογία με κύριο δείγμα την απότομη απώλεια της συναίσθησης, τετραπληγία, διαταραχές της αναπνοής, διασταλμένες κόρες πολύ συχνά και επιληπτικές κρίσεις Περισσότερα...



Γιατί το παρελθόν μας είναι υπεύθυνο για τους πανικούς μας;
Όλες οι φοβικές καταστάσεις, αρνητικά συναισθήματα, δυσάρεστες εμπειρίες, τρομακτικά γεγονότα, φοβικά επεισόδια που ζήσαμε στο παρελθόν καταχωρούνται μνημονικά σε μια περιοχή του εγκεφάλου που βρίσκεται και στο αριστερό και δεξί ημισφαίριο του και λέγεται αμυγδαλή Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit