• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Χρόνια «πυρέτια» και η νόσο του Hashimoto

Χρόνια «πυρέτια» και η νόσο του Hashimoto

Χρόνια «πυρέτια» και η νόσο του Hashimoto

Ένα προσύμπτωμα ή μάλλον και κυρίως σύμπτωμα της νόσου του Hashimoto είναι τα τακτικά «πυρέτια» που τελείως απρόοπτα εμφανίζει ο ασθενής. Με την έννοια «πυρέτια» εννοούμε μικρά δέκατα της θερμοκρασίας του σώματος, μέχρι τριάντα εφτά έως τριάντα οχτώ βαθμούς κελσίου, η «υπαναχώρηση» τους και η επανεμφάνιση τους.

Ιδιαίτερα κάτω από στρες, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, αυτή η κατάσταση παρουσιάζεται έντονη και ποικίλη. Πάντοτε πρέπει να έχουμε υπόψη μας όταν εμφανίζονται αυτά, και είναι γνωστή μια θυρεοειδίτιδα του Hashimoto, ότι πολύ πιθανόν να υπάρχει και για αυτά τα «πυρέτια» μια αλλεργική αντίδραση στο βάθος.

Μια αλλεργική αντίδραση από διάφορες αιτίες ή και σε συνδυασμό με υπάρχουσες αδυναμίες του ιδίου του ασθενούς. Πρόκειται δηλαδή για περιπτώσεις συννοσηρότητας που ευνοούν τέτοιες καταστάσεις. Π.χ. ένα άτομο με άσθμα, ένα αλλεργικό άτομο με δυσανεξία στο νερό ή στις έντονες θερμοκρασίες μπορεί να έχει αυτά τα προβλήματα πάρα πολύ έντονα.

Πρόκειται για επικίνδυνες καταστάσεις που χρειάζονται άμεσης ιατρικής παρακολούθησης και διευκρίνησης, διότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνα να εξελιχθούν σε άλλους είδους λοιμώξεις ή να δημιουργήσουν στο ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς τέτοιες διαταραχές που προκαλούν έντονα καρδιολογικά ή άλλα φαινόμενα. Μια από τις τυπικές αιτίες καρδιακής δυσλειτουργίας είναι και αυτά τα συμπτώματα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

H «ποικιλία» των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Η σκλήρυνση κατά πλάκας παρουσιάζεται με πόνους στους μύες, παρέσεις, διαταραχές της αισθητικότητας και της όρασης∙ αυτή η «ποικιλία» πάντοτε δημιουργεί διαγνωστικό πρόβλημα στους νευρολόγους. Περισσότερα...



Effects of buflomedil (i.v) on peripheral arterial system in diabetic patients
The purpose of this study is to describe our experience of recent years from tardive endovenous allowance of Buflomedil to circulars diabetic vasculitis. Περισσότερα...



Γιατί ο άνθρωπος ξεχνάει, ενώ ο υπολογιστής θυμάται τα πάντα
Η ερώτηση είναι έτσι «τοποθετημένη», προβοκατόρικα, ώστε να αναγκαστεί κανείς να πει ότι ναι μεν ο υπολογιστής δεν ξεχνάει αυτά που έχει καταχωρίσει κάποιος, αλλά κατά καιρούς πρέπει να κάνει χώρους στη μνήμη για καινούργιες πληροφορίες Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 1/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit