• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον πυρετό και τη νόσο του Hashimoto

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον πυρετό και τη νόσο του Hashimoto

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον πυρετό και τη νόσο του Hashimoto

Κανονικά η θερμοκρασία του σώματος είναι στους τριάντα εφτά βαθμούς κελσίου. Αυτή όμως στις περιπτώσεις ιδιαίτερα όταν υπάρχει θυρεοειδίτιδα Hashimoto, έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική ότι έχει έντονες διακυμάνσεις, πολύ ισχυρότερες από τις κανονικές˙ ιδιαίτερα το απόγευμα και στις αρχές της νύχτας βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο, ενώ το πρωί «πέφτει».

Σε εγκυμονούσες γυναίκες πάντα ανεβαίνει και επίσης έχει μικρά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της έμμηνος ρύσης. Αυτό βέβαια το διαπιστώνουμε πολύ πιο έντονα όταν μαζί με αυτά υπάρχει και η νόσος του Hashimoto.

Οι διακυμάνσεις είναι πολύ πιο έντονες και ως εκ τούτου μπορούμε να πούμε ότι προκαλούμε μια γενική αναστάτωση μέσα στο σώμα, έτσι ώστε τα διάφορα όργανα να χρειάζονται περισσότερη κυκλοφορία του αίματος, άρα πιο μεγάλη κόπωση και αίσθημα καταβολής.

Όπως βλέπουμε το ένα είναι μια αλυσίδα που φέρνει το άλλο και όλα εξαρτώνται από την έγκυρη διάγνωση, προκειμένου να δοθεί η σωστή αγωγή τη σωστή στιγμή. Όσο και αν φαίνεται απλό και είναι τρομερά συνηθισμένο, τα τελευταία χρόνια που όλο και περισσότερο διαγιγνώσκεται η νόσο του Hashimoto, παρόλα αυτά δεν υπάρχει επαρκής αντιμετώπιση σε σχέση με το εύρος των περιστατικών που παρουσιάζονται.

Ο κίνδυνος είναι πάντα μεγάλος για το γιατρό˙ να μην αξιολογηθούν τα συμπτώματα ή ακόμη περισσότερο να μην οδηγηθεί ο ασθενής σε τακτική παρακολούθηση της θερμοκρασίας του σώματος, έτσι ώστε να εντοπιστούν και να διαχωριστούν σωστά οι «επιθέσεις» πυρετού που υφίσταται σε αυτές τις καταστάσεις. Βέβαια, με τροποποιημένη αγωγή μπορούμε να τα ανατρέψουμε όλα και να έχουμε μια καλή πορεία με ένα αισιόδοξο τέλος.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η αλλαντίαση και οι μυϊκές κράμπες
Οι μυϊκές κράμπες από καθαρή αλλαντίαση είναι ένα εξαιρετικό φαινόμενο, διότι η αλλαντίαση πλέον εμφανίζεται όλο και σπάνια λόγω της ενημέρωσης και της φροντίδας σε όλα τα πολιτισμένα κράτη Περισσότερα...



«Γνώστης» είναι αυτός που παραδέχονται οι περισσότεροι
Ορισμένες φορές διερωτόμαστε και οι ίδιοι γιατί κάνουμε πράγματα τα οποία δεν θέλουμε και μάλιστα εμμένουμε σε αυτά, αν και γνωρίζουμε ότι κάνουμε λάθος Περισσότερα...



Υπάρχει διαγνωστικό τεστ για τη νόσο του Alzheimer;
Μέχρι στιγμής η μόνη σιγουριά που, εν μέρει, παρέχεται στη πρόωρη διάγνωση στη νόσο του Alzheimer, είναι η χρησιμοποίηση του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit