• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H συνεισφορά του «προπονητή» στην ευχάριστη ζωή

H συνεισφορά του «προπονητή» στην ευχάριστη ζωή

H συνεισφορά του «προπονητή» στην ευχάριστη ζωή

Ο στόχος κάθε ανθρώπου είναι να «περνάει καλά» και όπως δίδαξε και ο γνωστός Έλληνας φιλόσοφος, ο Επίκουρος, πρέπει για αυτό το πράγμα να γίνεται μια επιλογή των αληθινών αναγκών που έχει και μια σωστή τοποθέτηση της καθημερινότητας του και σε τι του φέρνει ευχαρίστηση.

Π.χ. η πλήρης αποφυγή του πόνου είναι η αρχή της υφιστάμενης «ηδονικής» κατάστασης που κάνει κάποιον να αισθάνεται καλά, όχι βέβαια η έννοια της «κραιπάλης», αλλά ακριβώς η έννοια της αποφυγής των δυσάρεστων καταστάσεων.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε σε ένα συμπέρασμα˙ ότι σήμερα που έχει προχωρήσει ο κόσμος τόσο πολύ, η επιστήμη σε απίθανα σημεία και η τεχνολογία πραγματικά σε δυσθεώρητα ύψη, είναι εύκολο να γίνει ένας συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων, προκειμένου να υπάρξουν αληθινά χαρούμενοι άνθρωποι και να μην «τυραννιούνται» άδικα.

Για αυτές τις καταστάσεις είναι ότι ακριβώς οι προπονητές στο ποδόσφαιρο, έτσι χρειάζονται και «προπονητές» για τον καθένα ξεχωριστά˙να μας διδάξουν την τακτική, την επίθεση, την άμυνα, την πλαγιοκόπηση κ.τ.λ. στην καθημερινότητα της ζωής μας, προκειμένου να έχουμε το επιτυχημένο αποτέλεσμα του νικητή που θα μας δώσει τη χαρά και τη δύναμη να υπάρξουμε αύριο.

Ο ρόλος του προπονητή με τη μορφή του γιατρού ή του ψυχοθεραπευτή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι όχι μόνο αναγκαίος όταν τον χρειαζόμαστε, αλλά κάτι περισσότερο.

Επιβάλλεται σήμερα, που πλέον είναι προσιτό και δυνατό να γίνεται αυτό, να μην τον αποφεύγουμε και να μην αφήνουμε δυσάρεστες καταστάσεις να φυτρώνουν μέσα μας και να αναπτύσσονται, δηλητηριάζοντας τη ζωή μας σε καθημερινό επίπεδο, ενώ μπορούμε να το αποφύγουμε.

Άρα, έγκαιρη συνάντηση και ανάλυση των πραγμάτων με έναν «προπονητή» -ψυχοθεραπευτή-ψυχίατρο, ο οποίος θα μπορέσει να δώσει λύσεις σε θέματα που μέχρι τώρα ούτε φανταζόμαστε ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ημικρανίες ανά δεκαετία
Υπάρχει μια μορφή ημικρανικών κρίσεων κληρονομικής μορφής που χαρακτηρίζεται από αρτηριοπάθεια, εγκεφαλικά έμφρακτα και λευκοεγκεφαλοπάθεια που κάνει άλματα κατά δεκαετίες Περισσότερα...





«Εκτροπές» ζήλειας μετά από βλάβες του προμετωπιαίου λοβού
Ένα φαινόμενο που συναντάμε τακτικά σε ασθενείς κατά τις εξετάσεις στη Βιονευρολογική είναι το φαινόμενο παθολογικής ζήλειας μετά από τραύματα κυρίως του προμετωπιαίου λοβού, ιδιαίτερα σε τροχαία ατυχήματα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit