• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Χρειάζεται μια «ελαστική» προσωπικότητα;

Χρειάζεται μια «ελαστική» προσωπικότητα;

Χρειάζεται μια «ελαστική» προσωπικότητα;

Οι μορφές ζωής, ιδιαιτέρα μετά την κρίση, έχουν αλλάξει την ψυχολογία πολλών ανθρώπων και μαζί όλοι αυτοί οι άνθρωποι το περιβάλλον και το περιβάλλον πάλι αλλάζει περισσότερο αρνητικά την ψυχολογία του ατόμου που το αποτελούν.

Βλέπουμε, δηλαδή, μια αμφίδρομη διαδικασία να επηρεάζει άτομα και περιβάλλον και να εξελίσσεται προς την αρνητική κατεύθυνση.

Όταν αφορά εμάς τους ίδιους αυτό εδώ το πράγμα ή όταν ανακαλύψουμε ότι κάπου δεν ταιριάζουμε σε αυτήν την κατάσταση, είναι αναγκαίο να αρχίσουμε να ψάχνουμε τον εαυτό μας, προκειμένου να δούμε αν έχουμε την εναλλακτική λύση της «ελαστικής» προσωπικότητας.

Δηλαδή, εάν έχουμε τις δυνατότητες προσαρμογής στις νέες καταστάσεις, προκειμένου όχι μόνο να επιβιώσουμε αλλά να ζήσουμε και την καθημερινότητα σωστά. Όσο αφηρημένα και όσο «ασήμαντα» φαίνονται αυτά που μας ενοχλούν, δεν παύουν να μας ενοχλούν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η λύση της «ελαστικής» προσωπικότητας με τη δυνατότητα προσαρμογής στα ανθρώπινα δεδομένα είναι απαραίτητη. Εάν μας λείπει η ικανότητα να το κάνουμε από μόνοι μας, βεβαίως χρειαζόμαστε και τη δυνατότητα κάποιου ειδικού. Η εφαρμογή μιας «ελαστικής» προσωπικότητας με σκοπό την προσαρμογή στις σύγχρονες ανάγκες της καθημερινότητας είναι πλέον για τον καθένα απαραίτητη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, «ζυγίζουμε» το εάν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας ή όχι. Εάν βλέπουμε ότι «σκοντάφτουμε», τότε θα πρέπει να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό.

Εκείνο που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουμε είναι να το αγνοήσουμε και να συνεχίσουμε αυτή τη σύγκριση, να την αφήσουμε μέσα μας, έτσι που να γιγαντωθεί και να μας δημιουργήσει αργότερα μεγάλο πρόβλημα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Αστάθεια και διαταραχή της ισορροπίας και οπίσθιο νωτιαιοπαρεγκεφαλιδικό δεμάτιο
Στο επίπεδο του νωτιαίου μυελού ξεκινάνε κάποιες νευρικές ίνες, οι οποίες δέχονται τις ιδιοδεκτικές ώσεις και σχηματίζουν το νωτιαιοπαρεγκεφαλιδικό δεμάτιο, που καταλήγει στον εγκέφαλο σχηματίζοντας μια στήλη, που λέγεται και στήλη του Κλάρκ Περισσότερα...



Όνειρα εν κινήσει
Είναι γνωστή η ρήση «βαδίζει και παραμιλά»˙ πρόκειται για μία κατάσταση την οποία μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως ονείρωξη εν κινήσει. Περισσότερα...



Κεντρομελική μυοπάθεια και καρκίνος
Πρόκειται για ένα πολύ βραδέως εξελισσόμενο σύνδρομο, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, με μια αδυναμία των κεντρομυελικών μυών των άκρων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit