Ειναι ο υποθυρεοειδισμος, μεταδοτικος; - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΣ;
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Είναι ο υποθυρεοειδισμός, μεταδοτικός;

Είναι ο υποθυρεοειδισμός, μεταδοτικός;

Είναι ο υποθυρεοειδισμός, μεταδοτικός;

Ασφαλώς και ο υποθυρεοειδισμός και μερικές περιπτώσεις βρογχοκήλης είναι μεταβιβάσιμα από μάνα σε παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Συγκεκριμένα, το ιώδιο, η ουσία που είναι βασικά υπεύθυνη για τη ρύθμιση των θυρεοειδικών ορμονών και κατ’ επέκταση τη δημιουργία «σωστού» νευρολογικού συστήματος, είναι σε μια ισορροπία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μεταξύ μάνας και εμβρύου.

Αυτή η επικοινωνία μητέρας και εμβρύου δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω, ότι αφορά το περιεχόμενο του ιωδίου και στα δυο πρόσωπα, να διαταραχτεί, διότι το ένα μπορεί να το μεταδώσει στο άλλο.

Βέβαια, ο μεγαλύτερος «αγωγός» είναι η μάνα προς το παιδί που μέσω αυτής οι διαταραχές του ιωδίου και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις του συνδρόμου Wolff-Chaikoff δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα.

Έτσι λοιπόν πρέπει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αμέσως μετά ή και κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας να υπάρχει μια παράλληλη παρακολούθηση, «τυπική» όσο αφορά τις θυρεοειδείς ορμόνες και το νευρικό σύστημα, τόσο σε μάνα όσο και σε παιδί, προκειμένου να προληφθούν δύσκολες καταστάσεις, που μπορούν να εξελιχθούν σε μεγάλα προβλήματα.

Ένα από τα προβλήματα αυτά είναι οι διαταραχές των πνευματικών λειτουργιών, οι οποίες πολλές φορές σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να περάσουν και απαρατήρητες. Αυτό εδώ το πράγμα μπορεί να διορθωθεί, όταν γίνουν έγκαιρες εξετάσεις , επανειλημμένες, με το σκοπό να υπάρχει άρτια παρακολούθηση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Οι εμβοές, ο χώρος και η θέση
Οι κλινικές νευρολογικές εξετάσεις, που κάνουμε εδώ στη Βιονευρολογική, σε άτομα που πάσχουν από εμβοές (βουίσματα) στα αυτιά έχουν δείξει ότι πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψη τόσο τη θέση του ατόμου όσο και το χώρο που βρίσκεται Περισσότερα...



Έγκλημα και εγκεφαλικές λειτουργίες
Υπάρχει, όπως έχουμε δει από διάφορες πραγματογνωμοσύνες και εδώ στη Βιονευρολογική, μια απόλυτη διαφορά εξατομικευμένων πράξεων, σε ότι αφορά το δίκαιο ή και την απονομή δικαιοσύνης Περισσότερα...



Ο έλεγχος της επιληψίας με το neurofeedback
Τον τελευταίο καιρό έχει επιτευχθεί παγκοσμίως μία μεγάλη ανακάλυψη˙ πρόκειται για την κατασκευή ενός μηχανήματος–neurofeedback το οποίο έχει τη δυνατότητα να καταγράφει απλές εγκεφαλικές εκφορτίσεις, χαρακτηριστικές της επιληπτικής προδιάθεσης. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 8/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit