Σπασμοι στο στομα - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΠΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Σπασμοί στο στόμα

Σπασμοί στο στόμα

Σπασμοί στο στόμα

Υπάρχουν διάφορα σύνδρομα στη νευρολογία, τα λεγόμενα δυστονικά σύνδρομα, που εκφράζονται κυρίως, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, με σπασμούς του προσωπικού νεύρου και κυρίως γύρω από το στόμα. Πολλές φορές αυτά συμπληρώνονται με βλεφαρόσπασμους και με αυχενικές δυστονίες.

Είναι δυσάρεστες καταστάσεις όχι βέβαια επικίνδυνες για τη ζωή, αλλά τρομερά δύσκολες για την κοινωνική συμπεριφορά του ασθενούς. Είναι περίεργο πως μετά την τόση μεγάλη πρόοδο της νευρολογίας, αυτά τα συμπτώματα και τα σύνδρομα ακόμη υπάρχουν, ενώ θα έπρεπε να είχε βρεθεί λύση για τα περισσότερα από αυτά, εδώ και χρόνια.

Έτσι λοιπόν, πρέπει σε κάθε περίπτωση που εμφανίζεται κάτι τέτοιο, κυρίως στη μέση ηλικία, να είναι κανείς πολύ προσεκτικός, να πηγαίνει αμέσως στο γιατρό, να αναλύει όσο γίνεται περισσότερο την κλινική εικόνα με τα νέα τεχνικά μέσα και κυρίως προσεκτικά το ιστορικό τους, προκειμένου να μπορέσει να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα και από το αποτέλεσμα αυτό να οδηγηθεί στη θεραπεία.

Εμείς εδώ στη Βιονευρολογική πιστεύουμε ότι αν ακολουθηθεί η σειρά αυτής της έγκυρης διάγνωσης και της εντόπισης της έκτασης του προβλήματος με ταυτόχρονη συντονισμένη αγωγή, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να υποχωρήσουν έως και να εξαφανιστούν αυτά τα συμπτώματα της λεγόμενης προσωποστοματικής δυστονίας.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Στέρηση και επιληπτική αντίδραση
Κάθε είδους ,ψυχική ή σωματική, στέρηση και κυρίως η δεύτερη προκαλεί μια αναταραχή στον εγκέφαλο Περισσότερα...



Η ομοιόσταση και το αυτόνομο νευρικό σύστημα
Το αυτόνομο νευρικό σύστημα είναι υψίστης σημασίας για τις διάφορες νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις Περισσότερα...



Γνωστικές δυσλειτουργίες και ηλεκτρικές εκκενώσεις
Τα διάφορα νευρωνικά τόξα αποτελούνται από ηλεκτρικές εκκενώσεις διάφορων κυττάρων που προκαλούν εκκενώσεις σ’ άλλα κύτταρα και συνδέονται μεταξύ τους στον εγκέφαλο. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 8/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit