• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Θεραπεία του πόνου με διακρανιακό μαγνητικό ερεθισμό και φαρμακευτική αγωγή

Θεραπεία του πόνου με διακρανιακό μαγνητικό ερεθισμό και φαρμακευτική αγωγή

Θεραπεία του πόνου με διακρανιακό μαγνητικό ερεθισμό και φαρμακευτική αγωγή

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια επηρεασμού των νευρωνικών τόξων που προκαλούν το χρόνιο πόνο στον εγκέφαλο.

Σε αυτόν τον επηρεασμό υπάρχει πλέον μια συγκεκριμένη μικτή αγωγή που έχουμε διαπιστώσει και εδώ στη Βιονευρολογική και είναι η ταυτόχρονη χρήση διακρανιακού μαγνητικού ερεθισμού ή συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος στον εγκέφαλο μαζί με φαρμακευτική αγωγή.

Ο συνδυασμός αυτός βέβαια προϋποθέτει άριστη γνώση της «δοσολογικής υποδομής» της κάθε ασθένειας, κυρίως για αυτήν που προκαλεί τον πόνο, και ταυτόχρονα την ανώδυνη και σίγουρη χρήση των συχνοτήτων.

Σήμερα αυτά, μετά από πολλές έρευνες και προσπάθειες πολλών κλινικών και διάφορων ινστιτούτων νευρολογίας σε όλο τον κόσμο, έχουν τυποποιηθεί και μέχρι ένα ορισμένο σημείο μπορούν να δώσουν θεαματικά αποτελέσματα.

Βέβαια, πάντοτε πρέπει η κλινική εξέταση να γίνεται με μεγάλη προσοχή και κυρίως να αφιερώνεται χρόνος συνεργασίας με τον ασθενή και με βάση το αναμνηστικό του να γίνεται η εφαρμογή αυτών των συχνοτήτων. Γενικά όμως πρόκειται για μια ανώδυνη και αθώα μέθοδο με τεράστια θεραπευτικά αποτελέσματα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η επώδυνη υπερακουσία
Τον τελευταίο καιρό στη Βιονευρολογική όλο και πιο τακτικά εμφανίζονται ασθενείς με το πρόβλημα της υπερακουσίας Περισσότερα...



Είναι ο διαβητικός ασθενής καταδικασμένος σε στυτικές διαταραχές;
Οπωσδήποτε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη είναι και οι στυτικές διαταραχές Περισσότερα...



Υπερκινητικό παιδί με διάσπαση της προσοχής και θαυματουργά φάρμακα
Τις προηγούμενες δυο δεκαετίες ένα ελβετικό φάρμακο, η μεθυλφαινιδάτη, που ανακαλύφθηκε από έναν Ελβετό χημικό που έδωσε και το όνομα της γυναίκας του στο φάρμακο, Ριταλίνη (από το Ρίτα), θεωρήθηκε ότι έδωσε τη λύση στο υπερκινητικό παιδί Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit