• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Χαρτογράφηση και οπτογενετική

Χαρτογράφηση και οπτογενετική

Χαρτογράφηση και οπτογενετική

Στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου έχουμε να παρατηρήσουμε ότι πραγματικά έχει γίνει μια τεράστια πρόοδος τα τελευταία χρόνια.

Εμείς στη Βιονευρολογική, που κρατάμε σχεδόν για όλους τους ασθενείς ένα εγκεφαλικό «αποτύπωμα» της εγκεφαλικής δραστηριότητας τους με τη μορφή της χαρτογράφησης του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, έχουμε παρατηρήσει ότι είναι ένα πάρα πολύ σπουδαίο στοιχείο για την παρακολούθηση της πορείας ασθενειών.

Στην Αμερική, που πάντα υπάρχει μια πρωτοπορία σχετικά με αυτά τα θέματα και ιδιαίτερα τώρα που αρχίζει και πλέον η λεγόμενη δεκαετία της οπτογενετικής, τα πράγματα είναι ακόμη πιο επιστημονικά και με πολύ περισσότερα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιώντας τη μικτή λειτουργία της οπτογενετικής και χαρτογράφησης εκεί νευροεπιστήμονες έχουν καταφέρει και έχουν βρει διαδρόμους, προκειμένου να επηρεάσουν τα εγκεφαλικά κύτταρα με τρόπο τέτοιο, ώστε να έχουν ομαλή λειτουργία σε όλες τις περιπτώσεις των νοσηρών καταστάσεων.

Η «εργασία» αυτή είναι τόσο σοβαρή που πλέον μετά από επέμβαση της κυβέρνησης και με συμμετοχή του ιδίου του προέδρου Ομπάμα χορηγήθηκε για αυτόν το σκοπό σε ερευνητικές ομάδες το ποσό των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αναπτυχθεί αυτό το «σύστημα».

Από ότι φαίνεται πρόκειται για το «καινούργιο» θεραπευτικό βήμα της νευροψυχιατρικής κοινότητας και των νευροεπιστημών, σε ότι αφορά τις μοντέρνες θεραπείες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η σύναψη του νευρικού κυττάρου
Στην εκφύλιση, ανάπτυξη ακόμη και καταστροφή των νευρικών κυττάρων, πάρα πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν οι συνάψεις που βρίσκονται μεταξύ τους. Περισσότερα...



Αυτός που μπορεί, αλλά δεν καταλαβαίνει την πράξη
Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιο άτομο, ενώ μπορεί να εκτελέσει κάποια πράξη π.χ. να σηκώσει το χέρι του, δεν καταλαβαίνει να το κάνει Περισσότερα...



Τι γίνεται όταν ο τρόμος προσβάλλει πολλά μέλη της οικογένειας με τον ίδιο τρόπο;
Στην περίπτωση αυτή, έχουμε μια ιδιόμορφη μορφή τρόμου για αυτό τον αποκαλούμε και ιδιοπαθή, που έχει σαφώς κληρονομικό χαρακτήρα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit