• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

O «διακόπτης» του διακρανιακού μαγνητικού ερεθισμού

O «διακόπτης» του διακρανιακού μαγνητικού ερεθισμού

O «διακόπτης» του διακρανιακού μαγνητικού ερεθισμού

Ο διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός μπορεί να στοχεύσει οποιοδήποτε σημείο της φαιάς ακόμη όμως και της λευκής ουσίας στον εγκέφαλο, δημιουργώντας ανάλογα ηλεκτρομαγνητικά πεδία γύρω από αυτές τις περιοχές. Όπως έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική, η δημιουργία τέτοιων πεδίων δίνει τη δυνατότητα θεραπευτικής παρέμβασης στα σημεία αυτά.

Δηλαδή, πλέον έχοντας μια χαρτογράφηση του εγκεφάλου και γνωρίζοντας τον τόπο «στόχευσης», είναι δυνατόν με επέμβαση του διακρανιακού μαγνητικού ερεθισμού να έχουμε μια κατευθυνόμενη δράση στην περιοχή που τη χρειάζεται.

Το αποτέλεσμα αυτής της «επέμβασης» είναι η ψυχική αποκατάσταση ή «αποκατάσταση» άλλης νευρωνικής λειτουργίας ή διόρθωση της. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε ένα ουσιαστικό θεραπευτικό αποτέλεσμα σε πολλά νευροψυχιατρικά νοσήματα.

Στη Βιονευρολογική χρησιμοποιείται αυτό κυρίως για τις καταθλίψεις και κάποιες μορφές επιληψίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι έρευνες τείνουν να γίνουν ακόμη πιο «εστιακές», δηλαδή σε επίπεδο ενός κυττάρου.

Το κέρδος είναι πάρα πολύ μεγάλο, διότι εξοικονομούνται τεράστια ποσά και μειώνονται οι παρενέργειες από τη χρήση φαρμάκων και οι επεμβάσεις είναι πιο εύκολες, πιο γρήγορες και αναίμακτες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πανικός και μοριακές αντιδράσεις
Οι διάφορες μοριακές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον εγκέφαλο αποτελούν τη βασική αφετηρία του πανικού. Περισσότερα...



Από τι πεθαίνουν τα αστέρια της pop μουσικής;
Το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, λόγω της σχετικής συνάφειας της πόλης με την ιστορία της pop μουσικής και τους τραγουδιστές της, πραγματοποίησε μία έρευνα αναζητώντας στατιστικά στοιχεία από 1500 περίπου pop μουσικούς. Περισσότερα...



Hashimoto και πολυνευροπάθεια
Στη Βιονευρολογική έχουμε δει ότι το Hashimoto είναι μια χαρακτηριστική ασθένεια που κακώς θεωρείται μέχρι τώρα μόνο ως διαταραχή του θυρεοειδούς, ενώ πρόκειται και σχεδόν για μια αμιγής εγκεφαλική διαταραχή, η οποία πάρα πολλές φορές αρχίζει από μια συμπτωματολογία δυσλειτουργίας του εγκεφαλικού ιστού για να καταλήξει αργότερα στην τελική διάγνωση του Hashimoto Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit