Πιεση απο μηνιγγιωμα και υπεροστωση - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΜΗΝΙΓΓΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΣΤΩΣΗ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πίεση από μηνιγγίωμα και υπερόστωση

Πίεση από μηνιγγίωμα και υπερόστωση

Πίεση από μηνιγγίωμα και υπερόστωση

Τα μηνιγγιώματα ευτυχώς μεγαλώνοντας δεν προκαλούν «διαλυτικά» ή οστεολυτικά φαινόμενα, με την πίεση που εξασκούν στους παρακείμενους ιστούς. Προκαλούν όμως υπεροστώσεις σε ορισμένους ιστούς και κυρίως σε αυτούς που εφάπτονται ή είναι πολύ κοντά στις μήνιγγες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι με τον καιρό αυτή η υπερόστωση, η οποία μη ξεχνάμε ότι γίνεται δευτερογενώς, παραμένει εκεί που είναι και αλλάζοντας για κάποιο λόγο την ενδοκρανιακή ανατομία του κεφαλιού προκαλούνται επιπλέον συμπτώματα λόγω της πίεσης ή της μεταβολής που δέχονται.

Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να έχουμε στα αθλήματα ή ακόμη π.χ. στην πυγμαχία ή ακόμη σε περιπτώσεις καταδύσεων ή και συγκρούσεων. Βέβαια και τα τροχαία ατυχήματα όπως είναι λογικό μπορεί να είναι αυτά που παρουσιάζουν συμπτώματα μεταβολής της ενδοκρανιακής πίεσης και την εμφάνιση ή επίταση ενός οστεώματος λόγω μηνιγγιώματος.

Γενικά, σε αυτές τις «καραμπόλες» πρέπει να είμαστε πάντοτε προσεκτικοί και να λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα, όταν υπάρχει γνώση για κάτι τέτοιο, και να παρατηρείται εκ νέου η όλη πορεία, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εγκεφαλογράφημα και μεταβολισμός
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική ότι οι ηλεκτροεγκεφαλογραφικές εξετάσεις έχουν πάρα πολύ μεγάλη αξία στη διαγνωστική «διαλεύκανση» πολλών νοσημάτων μεταβολικού τύπου Περισσότερα...



Ανοσοκαταστολή και προοδευτική πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια
Από τη δική μας πείρα δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη χρόνια αντιμετώπιση διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος να μην προκαλέσουν, έστω και στο ελάχιστο, ένα ξεκίνημα μιας ελαφριάς μορφής προοδευτικής πολυεστιακής λευκοεγκεφαλοπάθειας Περισσότερα...



Οι αμυλοειδείς πλάκες στις νόσους Alzheimer και σκράπι
Το έτος 1984 στην Αγγλία και συγκεκριμένα στη Σκωτία που ξεκίνησε η έξαρση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, κάποιοι επιστήμονες σκέφτηκαν και σύγκριναν νευροπαθολογικά ευρήματα του εγκεφάλου, δηλαδή τις λεγόμενες πλάκες αμυλοειδούς που σχηματίζονται στη νόσο του Alzheimer με παρόμοιες που βρίσκονται στον εγκέφαλο προβάτων που πάσχουν από τη νόσο σκράπι Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit