• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πόνοι του προσώπου σε φλεγμονές του θυρεοειδούς αδένα

Πόνοι του προσώπου σε φλεγμονές του θυρεοειδούς αδένα

Πόνοι του προσώπου σε φλεγμονές του θυρεοειδούς αδένα

Οι πόνοι του προσώπου σε φλεγμονές του θυρεοειδούς αδένα είναι ένα τακτικό σύμπτωμα. Στη Βιονευρολογική το αντιμετωπίζουμε αρκετά τακτικά.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι όταν υπάρχει φλεγμονή στο θυρεοειδή αδένα, όπως γίνεται στις διάφορες μορφές θυρεοειδίτιδας, έχουμε μια αντανάκλαση του πόνου, τόσο στην περιοχή της κάτω σιαγόνας, όσο και των δυο αυτιών.

Οι πόνοι αυτοί έρχονται απότομα, έντονοι και διαξιφιστικοί και αυξάνονται κυρίως με τη στροφή της κεφαλής. Σε αυτές όλες τις περιπτώσεις, όταν το κύριο σύμπτωμα είναι αυτοί οι πόνοι που αναφέραμε παραπάνω, πρέπει κανείς να ψάχνει πάρα πολύ καλά για δυο βασικές αιτίες.

Πρώτα την ύπαρξη ή όχι πυρετού και δεύτερον την εύρεση της φλεγμονής, κυρίως στην περιοχή του θυρεοειδούς αδένα. Εάν το σύμπτωμα αυτό μείνει για πολύ καιρό, χωρίς να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα, τότε σιγά σιγά έρχεται μια εξέλιξη, η οποία μπορεί να έχει και δυσάρεστες συνέπειες.

Πρέπει πάση θυσία η διάγνωση να γίνει γρήγορα και έγκαιρα, έτσι που να μπορεί κανείς να το αντιμετωπίσει φαρμακευτικά στην αρχή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η ομοιόσταση και οι διαταραχές της
Με τον όρο ομοιόσταση τουλάχιστον εδώ στην Βιονευρολογική, ορίζουμε τη λειτουργία εκείνη που ο οργανισμός γενικά, τόσο σαν σώμα όσο και σαν ψυχή, συντονίζεται με το εξωτερικό περιβάλλον προκειμένου να έχει μια αρμονία τόσο στην επιβίωση όσο και στην ευχάριστη παρουσία του σαν μέλος του συνόλου. Περισσότερα...



Εγκέφαλος που εκπαιδεύεται, «αυξάνεται» σε όγκο
Με την πάροδο του χρόνου ο εγκέφαλος αδιαμφισβήτητα «αυξάνεται» σε όγκο. Περισσότερα...



Ανοιξιάτικη αλλεργία και θρόμβοι
Μια από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσει η εμφάνιση πολλαπλών θρόμβων στον οργανισμό με τη μορφή δευτερογενούς αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου είναι η λεγόμενη εαρινή (ανοιξιάτικη) αλλεργία. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit