• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η εμφάνιση αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου ύστερα από έντονο άγχος

Η εμφάνιση αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου ύστερα από έντονο άγχος

Η εμφάνιση αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου ύστερα από έντονο άγχος

Υποτροπιάζουσες θρομβώσεις σε μεγάλα αγγεία, φλέβες ή αρτηρίες είναι τα χαρακτηριστικά του αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου.

Έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική ότι τέτοια επεισόδια μπορούν να συμβούν μετά από καταστάσεις εικόνων άγχους. Σχεδόν ποτέ δεν έχουμε ένα θρομβωτικό επεισόδιο χωρίς την παρουσία μιας αγχωτικής κατάστασης.

Όταν συμβαίνει αυτό, οι πιο συνήθεις εκδηλώσεις από το φλεβικό σύστημα είναι οι θρομβώσεις των εν τω βάθει και κάτω αγγείων και τα πνευμονικά έμβολα.

Όσο αφορά τις αρτηρίες μπορούμε να έχουμε θρομβώσεις ακόμη και των εγκεφαλικών αρτηριών, αλλά και θρομβωτικά επεισόδια στα διάφορα αγγεία, μεταξύ αυτών και των στεφανιαίων αγγείων και φλεβών.

Γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ιδιαίτερα όταν εμφανίζονται τα συμπτώματα ισχυρής αγχωτικής κατάστασης λίγο πριν την εμφάνιση των θρομβώσεων και συγκεκριμένα της γενικευμένης εικόνας του αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου.

Είναι ανάγκη όταν έχουμε έστω και στοιχειώδεις ενδείξεις, να γίνεται η παρακολούθηση της πορείας του ασθενούς με μεγάλη προσοχή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ραγοειδίτιδα, σκελετικές διαταραχές και προβλήματα από τα πνευμόνια
Υπάρχει ένας συνδυασμός κυρίως με αυτό το τρίπτυχο των συμπτωμάτων, που συμπληρώνεται βέβαια και από άλλες διαταραχές, νευρολογικές, καρδιολογικές ή ακόμη και από άλλα διάφορα συστήματα, που χαρακτηρίζει τη νόσο του Μπεχτσέτ Περισσότερα...



Γερμίνωμα, υπόφυση και άποιος διαβήτης
To γερμίνωμα είναι ένας όγκος που πολύ τακτικά εμφανίζεται ιδίως γύρω από το τοίχωμα της υπόφυσης και στο έδαφος της τρίτης κοιλίας, προκαλώντας μια ουσιαστική διαταραχή της υποθαλαμικής υποφυσιακής επικοινωνίας και δημιουργεί άποιο διαβήτη με υπερφαγία Περισσότερα...



Εμμονή, το σύγχρονο restart
Ξέρουμε πια μέσα από την καθημερινή μας εργασία με τους υπολογιστές ότι το πιο τακτικό φαινόμενο είναι το σταδιακό «μπλοκάρισμα» τους και χρειάζεται ένα restart προκειμένου να επανέλθει η φυσιολογική λειτουργία. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit