• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Άγχος, κύηση, αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο

Άγχος, κύηση, αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο

Άγχος, κύηση, αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο

Στη Βιονευρολογική παρατηρούμε, αναλύοντας τα ιστορικά πολλών γυναικών, ότι αρκετά τακτικά εμφανίζεται το φαινόμενο των θρομβώσεων ή άλλων διαταραχών με έντονο άγχος.

Κυρίως στις περιπτώσεις που η κύηση σε γυναίκες που είναι θετικές σε αντιφωσφολιπιδικά αντισώματα μπορεί να φέρει ένα επιπλεγμένο πρόωρο τοκετό και την εμφάνιση μιας υπέρτασης που υποδηλώνει κάποια ενδομητρική διαταραχή.

Στις περιπτώσεις αυτές, η ενδομητρική ή μητροπλακουντική ανεπάρκεια οφείλεται στην κύηση, η οποία δεν μπορεί να διεξαχθεί ομαλά λόγω της παρουσίας των αντιφωσφολιπιδικών αντισωμάτων.

Έτσι λοιπόν στις περιπτώσεις αυτές έχουμε μια αγγειοπάθεια του πλακούντα που εκφράζεται με θρομβώσεις και έμφρακτα και είναι η βασική αιτία των αποβολών των πρόωρων νεογνών. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η εμφάνιση του άγχους παίζει ένα κεντρικό ρόλο, διότι είναι τακτική.

Κυρίως έχουμε έντονες αγχωτικές καταστάσεις, πριν την εμφάνιση των θρομβώσεων ή των διαταραχών της κύησης, αλλά στη συνέχεια κλιμακώνονται φτάνοντας και σε όρια μεγάλης υπέρτασης, προεκλαμψίας ή εκλαμψίας.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το φαινόμενο της σαμπάνιας
Όταν ανοίγουμε κάποια σαμπάνια με το που φεύγει η πίεση από το μπουκάλι, έχουμε έναν έντονο αφρό και μετά διαλυμένες φυσαλίδες μέσα στο ποτήρι Περισσότερα...



Οι «σιδηροδρομικές γραμμές» επικοινωνίας εντέρου και εγκεφάλου
Ένα νέο διαγνωστικό αποτέλεσμα εκπλήσσει όλο και περισσότερο γαστρεντερολόγους και νευρολόγους Περισσότερα...



Εγκεφαλικές εξετάσεις χωρίς όρια
Σήμερα πλέον είναι δυνατή η εξέταση κάποιων εγκεφάλων ενώ βρίσκονται από μακριά σε πλέον περίπλοκες καταστάσεις Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit