Αντικαρδιολιπινικα αντισωματα (ACA) και αυτοανοσα νοσηματα - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΤΙΚΑΡΔΙΟΛΙΠΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ (ACA) ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Αντικαρδιολιπινικά αντισώματα (ACA) και αυτοάνοσα νοσήματα

Αντικαρδιολιπινικά αντισώματα (ACA) και αυτοάνοσα νοσήματα

Αντικαρδιολιπινικά αντισώματα (ACA) και αυτοάνοσα νοσήματα

Μέσα στη διαγνωστική προσπάθεια που γίνεται στα νευρολογικά νοσήματα υπάρχει και ένα μεγάλο μερίδιο αυτής, σε ότι αφορά τη διαφοροδιάγνωση ή την πιστοποίηση συννοσηρότητας με αυτά και με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, ιδιαίτερα του ερυθηματώδους λύκου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντοτε ο προσδιορισμός των αντικαρδιολιπινικών αντισωμάτων είναι πάντα ουσιαστικός, προκειμένου κανείς να πιστοποιήσει τη διάγνωση αυτή.

Βέβαια, στην περίπτωση που οι διαγνωστικές αυτές προσπάθειες βγουν αρνητικές, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει η πιθανότητα της υφιστάμενης διάγνωσης.

Παρόλα αυτά είναι ένα σοβαρό διαγνωστικό κριτήριο, σε ότι αφορά τη βαρύτητα των συμπτωμάτων και ταυτόχρονα έχει και μια υπόδειξη, σε ότι αφορά την πορεία της νόσου.

Τελικά, σαν διαγνωστικό κριτήριο η ύπαρξη ή μη και σε τι έκταση των αντικαρδιολιπινικών αντισωμάτων (ACA) είναι πάντα ουσιαστική σε αυτές τις περιπτώσεις που έχουμε νευρολογικές παθήσεις μαζί με αυτοάνοσα νοσήματα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Είναι τα παιδιά με νυχτερινό πανικό, φυσιολογικά;
Τα παιδιά είναι ασφαλώς φυσιολογικά, παθολογική είναι όμως η κατάσταση του στιγμιαίου πανικού, πολλές φορές μέχρι και διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, για τον οποίο πρέπει να ληφθεί και μέριμνα Περισσότερα...



Προσωπικότητα και περσόνα
Στα αγγλικά και κυρίως στις λατινογενείς γλώσσες, η προσωπικότητα είναι γνωστή με τον όρο personality, personnalité Περισσότερα...



Απώλεια συνείδησης και οδήγηση
Ακόμα και όταν έχουμε ένα και μοναδικό επεισόδιο απώλειας συνείδησης ή έστω επανειλημμένες μικρές διαταραχές της συνείδησης, πρέπει να προφυλάξουμε τα άτομα αυτά από όλες τις δυσάρεστες συνέπειες. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit