• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Κλινική εικόνα και αντικαρδιολιπινικά αντισώματα

Κλινική εικόνα και αντικαρδιολιπινικά αντισώματα

Κλινική εικόνα και αντικαρδιολιπινικά αντισώματα

Στη Βιονευρολογική έχουμε αποκομίσει την εμπειρία ότι τα αποτελέσματα των αντικαρδιολιπινικών αντισωμάτων θα πρέπει να ερμηνεύονται σε συνδυασμό με το ιστορικό του ασθενούς.

Επίσης πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, κυρίως όταν υπάρχει συνύπαρξη νευροψυχιατρικών περιστατικών ανάλογης συμπτωματολογίας με τα κλινικά και με τα άλλα εργαστηριακά ευρήματα.

Γενικά παρατηρείται μια υψηλή συσχέτιση ανάμεσα σε θρομβώσεις, επαναλαμβανόμενες αποβολές και αντικαρδιολιπινικά αντισώματα σε ασθενείς με άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Γενικά, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο συσχετισμός κλινικής εικόνας, υπόνοια διάγνωσης και πορεία της νόσου πρέπει να λαμβάνονται πάντοτε υπόψη από τον κλινικό γιατρό, έτσι ώστε με βάση τα εργαστηριακά δεδομένα, συγκεκριμένα με το ύψος των αντικαρδιολιπινικών αντισωμάτων, να γίνεται και η ανάλογη φαρμακευτική αγωγή με τις σχετικές τροποποιήσεις.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τα δερματικά ινώματα και το νευρικό σύστημα
Πρόκειται για ένα «μίγμα» διαφόρων συμπτωμάτων, το οποίο μπορεί να είναι πολύ εύκολο, πολύ δύσκολο ή μπορεί καμία φορά να κάνει τη διάγνωση ακατόρθωτη Περισσότερα...



H «ζυγαριά» του β-αμυλοεδούς
Η νόσος του Alzheimer κατά ένα μεγάλο ποσοστό προκύπτει από μια δυσλειτουργία του εγκεφαλικού αιματικού φραγμού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την είσοδο και έξοδο της πρωτεΐνης του β-αμυλοειδούς, της οποίας η παθολογική συγκέντρωση δημιουργεί αυτήν τη νόσο. Περισσότερα...



Υπερκινησίες
Οι υπερκινησίες είναι οπωσδήποτε μια κινητική εξέλιξη, η οποία πηγάζει από μια δυσλειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit