«Πλανωμενες» κινησεις των οφθαλμων και εγκεφαλοπαθεια - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ «ΠΛΑΝΩΜΕΝΕΣ» ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

«Πλανώμενες» κινήσεις των οφθαλμών και εγκεφαλοπάθεια

«Πλανώμενες» κινήσεις των οφθαλμών και εγκεφαλοπάθεια

«Πλανώμενες» κινήσεις των οφθαλμών και εγκεφαλοπάθεια

Οι εγκεφαλοπάθειες και ιδιαίτερα αυτές οι υπερτασικές και μάλιστα οι συγκεκριμένες του οπισθίου κρανιακού βόθρου είναι αυτές που έχουν μια συγκεκριμένη συμπτωματολογία.

Όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, ένα από τα συμπτώματα που σχεδόν πάντοτε απαντώνται είναι οι «πλανώμενες» κινήσεις των οφθαλμών, οι οποίες τακτικά συνοδεύονται και με άνοιγμα των οφθαλμών, όταν εφαρμόζονται επώδυνα οπτικά ερεθίσματα.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι ενδεικτικό διάχυτης εγκεφαλικής βλάβης στην περιοχή αυτή που συνοδεύει πάντοτε μια χρόνια εγκεφαλοπάθεια. Βέβαια, η ένταση της συμπτωματολογίας έχει μια αναλογία με το χρόνο εμφάνισης της.

Όσο περισσότερο περνάει ο καιρός, τόσο πιο εντατικά γίνονται τα συμπτώματα και οι «πλανώμενες» κινήσεις των οφθαλμών εντονότερες.

Είναι ένα χαρακτηριστικό σημείο που πρέπει να το προσέχει πάντοτε ο διαγνώστης γιατρός, γιατί έχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο να παρακολουθήσει την πορεία της νόσου και να ελέγξει με αυτό την αποτελεσματικότητα κάποιας φαρμακευτικής αγωγής. Ένα είναι βέβαιο: ότι οι «πλανώμενες» κινήσεις των οφθαλμών αυξάνονται με το «κλινικό βάρος» της νόσου.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και αυτισμός
Τα τελευταία χρόνια, οι έρευνες με τη χρήση των απεικονιστικών μεθόδων μας προσφέρουν πολύ χρήσιμα στοιχεία που αφορούν τον αυτισμό. Περισσότερα...



Γιατί με την οσμή πολλές φορές χάνεται και η μνήμη;
Η οσμή είναι μια αισθητηριακή λειτουργία τόσο για την αντίληψη της μυρωδιάς, αλλά όσο και για τη λειτουργία της γεύσης Περισσότερα...



Υπάρχει η «επιληπτική» άνοια;
Σίγουρα σε χρόνιους ασθενείς με επιληπτικές κρίσεις, παρουσιάζεται με τον καιρό μια βραδυφρένεια και μια βραδύτητα, σε ότι αφορά το συντονισμό σκέψης, απάντησης και γενικής επικοινωνίας Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit