• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το «κοκκίνισμα» του ματιού και η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα

Το «κοκκίνισμα» του ματιού και η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα

Το «κοκκίνισμα» του ματιού και η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα

Αν και η αγκυλωτική σπονδυλίτιδα είναι αγνώστου αιτιολογίας, δευτερογενώς σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές στις απολήξεις κάποιων νεύρων που περνάνε από τις προσβεβλημένες αρθρώσεις.

Αυτές οι φλεγμονές έχουν σαν αποτέλεσμα την αντίστοιχη εξάπλωση της φλεγμονώδους επεξεργασίας σε ολόκληρο το τμήμα εκείνο που φτάνει η ανάλογη νεύρωση.

Έτσι λοιπόν είναι δυνατόν σε περιπτώσεις αγκυλωτικών σπονδυλικών καταστάσεων να έχουμε μια επέκταση φλεγμονής μέχρι τον οφθαλμικό κόγχο, οπότε εμφανίζεται και μια ιρίτιδα.

Στις περιπτώσεις της ιρίτιδας έχουμε ένα «κοκκίνισμα» του ματιού και είναι μια επώδυνη κατάσταση πάρα πολύ κρίσιμη που πρέπει να έχει άμεση ιατρική φροντίδα.

Τόσο η διάγνωση όσο και η άμεση θεραπεία είναι άκρως επείγουσες, διότι αλλιώς μπορεί να υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ερυθηματώδης λύκος και η διάρκεια των πέντε ετών
Ο ερυθηματώδης λύκος είναι δυνατόν να «προχωράει» μαζί με νευρολογικά συμπτώματα, τα οποία κανείς δεν ξέρει από την αρχή εάν είναι «αυτόνομα» ή εάν είναι ένας συνδυασμός δυο ασθενειών ή κάποιας ανοσολογικής αντίδρασης Περισσότερα...



Είναι η επιληπτική κρίση πάντοτε παθογενής;
Συχνά στην Βιονευρολογική, ιδιαίτερα κατά την παρακολούθηση ασθενών οι οποίοι δεν έχουν άλλες προεκτάσεις, παθογενείς, παρά μόνο μια «επιληπτική» ημικρίση, υπάρχει το πρόβλημα εάν έχουμε να κάνουμε με μια απλή αντίδραση του εγκεφάλου. Περισσότερα...



Η δουλειά στο σπίτι στρεσάρει περισσότερο, παρά στο χώρο εργασίας
Σύμφωνα με τις κοινωνιολογικές έρευνες, όταν το άτομο διαμένει στον κατεξοχήν χώρο ανάπαυσης του, δηλαδή στο σπίτι του, η έκκριση της στρεσογόνου ορμόνης κορτιζόλης είναι έντονα αυξημένη σε σχέση μ’ αυτήν στο χώρο εργασίας του. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit