• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μαγνητική τομογραφία και το σύνδρομο της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας

Μαγνητική τομογραφία και το σύνδρομο της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας

Μαγνητική τομογραφία και το σύνδρομο της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας

Με την πείρα και την τακτικότητα της διάγνωσης της οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας, τα τελευταία χρόνια, όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική, έχει ανεβεί πάρα πολύ η εκτίμηση των διαγνωστών για τη λειτουργία της μαγνητική τομογραφίας.

Ιδιαίτερα με τη μαγνητική τομογραφία σταθμισμένης διάχυσης και ελεγχόμενου συντελεστή διάχυσης μπορεί κανένας πλέον να διαχωρίσει το αγγειογενούς αιτιολογίας οίδημα από αυτό το κυτταροστατικό, το οποίο οδηγεί και στην εμφάνιση των πρώϊμων εμφράκτων στις περιπτώσεις της οπίσθιας εγκεφαλοπάθειας.

Δηλαδή, πλέον έχουμε μια ανώδυνη, αναίμακτη και σχετικά όχι ακριβή μέθοδο, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει από τα πρώτα στάδια της κλινικής εμφάνισης της οπίσθιας εγκεφαλοπάθειας σε μια διάγνωση της αιτίας.

Εκτιμώντας λοιπόν το συντελεστή διάχυσης και αυτόν της σταθμισμένης διάχυσης του εγκεφάλου μέσω της μαγνητικής τομογραφίας, είναι δυνατόν να έχουμε τη διαφοροδιάγνωση που χρειάζεται με τα πρώτα συμπτώματα εμφάνισης της νόσου.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Δυστονίες και αντίληψη
Το θέμα των δυστονιών έχει πάρει τα τελευταία τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ μεγάλες διαστάσεις. Περισσότερα...



Τα γονίδια της θλίψης και της χαράς
Τα γονίδια, ανάλογα με το «μέγεθος» των πρωτεϊνών που παρουσιάζουν, μπορούν να κάνουν διάφορους συνδυασμούς Περισσότερα...



Οπτικές παραισθήσεις σε κρίσεις επιληψίας
Όταν έχουμε μια επιληπτική κρίση ή απλό επεισόδιο σημαίνει ότι έχουμε και μια διαταραχή, ενδοεγκεφαλικά, κάποιου νευρωνικού τόξου Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit