• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

To ηλεκτροεγκεφαλογράφημα στην έρευνα του εγκεφάλου

To ηλεκτροεγκεφαλογράφημα στην έρευνα του εγκεφάλου

To ηλεκτροεγκεφαλογράφημα στην έρευνα του εγκεφάλου

Μέχρι τώρα εδώ και πολλά χρόνια το εγκεφαλογράφημα, από τότε που ανακαλύφθηκε το 1948, χρησιμοποιείτο αποκλειστικά στην έρευνα ενός και μόνο εγκεφάλου.

Έτσι λοιπόν τα δεδομένα που «παρέδιδε» ήταν στοιχεία που αφορούσαν τη λειτουργία ενός εγκεφάλου σε μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Πλέον με την ανάπτυξη του internet και τη δυνατότητα της πολλαπλής ηλεκτροεγκεφαλογραφικής καταγραφής με τα μοντέρνα μηχανήματα, είναι δυνατή η ταυτόχρονη εξέταση ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων τόσο πολλών μαζί όσο και ενός εγκεφάλου προς πολλά άτομα.

Με αυτή τη δυνατότητα έχουμε κατά κύριο τρόπο τη «διαδραστική» εικόνα της εγκεφαλικής λειτουργίας του ταυτόχρονου συγχρονισμού πολλών εγκεφάλων.

Έτσι λοιπόν μπορούμε να δούμε πως λειτουργεί ο ένας εγκέφαλος και πως λειτουργούν οι υπόλοιποι της «παρέας» του, σε ότι αφορά το δικό τους συντονισμό. Με έκπληξη αυτή η έρευνα έδειξε πολλά καινούργια ευρήματα που αφορούν την εγκεφαλική δραστηριότητα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Υπογλώσσιο, πνευμονογαστρικό νεύρο και δυσαρθρία
Τα δυο νεύρα που αναφέραμε παραπάνω και οι πυρήνες τους, που βρίσκονται στο στέλεχος του εγκεφάλου, παίζουν έναν ουσιαστικό ρόλο στην εκφορά και άρθρωση του λόγου Περισσότερα...



Πόσο τακτικά εμφανίζεται το λέμφωμα;
Το λέμφωμα θεωρείται ότι είναι ο τέταρτος με πέμπτος καρκίνος της Ευρώπης και όγδοος στη σειρά σε ότι αφορά τη θανατηφόρα εξέλιξη Περισσότερα...



O ερυθηματώδης λύκος και οι επιληπτικές κρίσεις
Πάρα πολύ τακτικά, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, και ιδιαίτερα στις περιοχές εκείνες που υπάρχει εκτενής νευροφυσιολογικός έλεγχος, με το εγκεφαλογράφημα πιστοποιείται η ύπαρξη κάποιων επιληπτικών κρίσεων ή επιληπτογενής δραστηριότητας στο εγκεφαλογράφημα σε ασθενείς με ερυθηματώδη λύκο Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit