• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Διαφορά νόσος πάρκινσον και χορεία

Διαφορά νόσος πάρκινσον και χορεία

Διαφορά νόσος πάρκινσον και χορεία

Πάντοτε υπάρχει στην κλινική αυτή η διαφορά και πρέπει να γίνεται η ανάγκη διαχωρισμού μεταξύ πάρκινσον και μιας χορείας.

Η χορεία, όπως το πάρκινσον, είναι αρρώστια, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, που προσβάλλει τακτικά τους μύες τόσο σε νέους όσο και σε ηλικιωμένους.

Πρέπει όμως να γίνεται ένας διαχωρισμός, μιας και αυτός είναι εύκολος, εάν προσέξει κανείς τρία πράγματα. Πρόκειται για συμπτώματα που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα στις ίδιες αρρώστιες, ενώ προσβάλλουν και τα δυο τους μύες.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση του πάρκινσον έχουμε μια «φτώχεια» των κινήσεων που την ονομάζουμε ακινησία, έχουμε μια αύξηση σπασμωδικότητας των μυών και έχουμε και έναν τρόμο των μυών, το λεγόμενο «τρόμο ησυχίας».

Στη χορεία έχουμε ακριβώς τα αντίθετα. Έχουμε μια υπερκινητικότητα των μυών, μια «πτώση» του τόνου των μυών και μια ακινησία του τρόμου των χεριών.

Βλέπουμε λοιπόν ότι μπορούμε από πολύ νωρίς και μόνο με κλινικά κριτήρια να ξεχωρίσουμε τα δυο νοσήματα, έτσι που να κάνουμε τη διάγνωση εύκολη. Εύκολη διάγνωση σημαίνει ταυτόχρονα σωστή αγωγή, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει πάρα πολύ την εξέλιξη της εικόνας.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τι κάνουμε, αν το εγκεφαλικό έμφρακτο δείξει επιληπτική δραστηριότητα στο παιδί;
Πρώτα από όλα, το επιβεβαιώνουμε με ένα δεύτερο ή τρίτο ή με ένα εγκεφαλογράφημα ύστερα από πρόκληση Περισσότερα...



Effects of buflomedil (i.v) on peripheral arterial system in diabetic patients
The purpose of this study is to describe our experience of recent years from tardive endovenous allowance of Buflomedil to circulars diabetic vasculitis. Περισσότερα...



«Κακός» ύπνος και ο κίνδυνος του διαβήτη
Σε ηλεκτροφυσιολογικές εξετάσεις εγκεφαλογραφήματος, εικοσιτετράωρης καταγραφής, εδώ στην Βιονευρολογική, πιστοποιούμε όλο και τακτικότερα κάτι που ήδη είναι γνωστό ˙ότι σε περιπτώσεις ταραγμένου βιορυθμού και ιδιαίτερα με την εμφάνιση κρίσεων αϋπνίας, ανεβαίνει πάρα πολύ ο κίνδυνος της εμφάνισης διαβήτη. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit