Δυσκινησίες και διάρκεια λοίμωξης
Δυσκινησίες και διάρκεια λοίμωξης
Στη Βιονευρολογική έχουμε παρατηρήσει ότι στις δυσκινησίες κάθε μορφής παίζει ένα πάρα πολύ μεγάλο ρόλο πρώτον ποια λοίμωξη κρύβεται από πίσω και δεύτερον τι διάρκεια έχει αυτή η λοίμωξη.
Κυρίως ο στρεπτόκοκκος και διάφορα εντεροβακτηρίδια είναι υπεύθυνα για την προσβολή των βασικών γαγγλίων που ρυθμίζουν τις «ευαίσθητες» κινήσεις των άκρων.
Αντισώματα που δημιουργούνται πάνω σε αυτά τα είδη των λοιμώξεων, είναι αυτά που καταστρέφουν την καλή λειτουργία των βασικών γαγγλίων και προκαλούν τις υπερκινησίες.
Μια κλινική παρατήρηση που έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα για τη χορήγηση αγωγής, είναι ότι ένα σπουδαίο ρόλο παίζει εάν μπορέσει ο κλινικός γιατρός και εντοπίσει το χρονικό διάστημα που ήδη υφίσταται αυτή η λοίμωξη.
Είναι λογικό ότι όσο περισσότερο καιρό υπάρχει, τόσο μεγαλύτερη καταστροφή προκαλεί και μάλιστα πολλές φορές με γενικευμένη πρόοδο, προχωρώντας και στα άλλα εγκεφαλικά συστήματα και στις διάφορες λειτουργίες.
Έτσι λοιπόν, μέσω του ιστορικού, πρέπει να εντοπίσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα το χρόνο διάρκειας της υφιστάμενης λοίμωξης σε σχέση με τις υπερκινησίες.