• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Δυσκινησίες και διάρκεια λοίμωξης

Δυσκινησίες και διάρκεια λοίμωξης

Δυσκινησίες και διάρκεια λοίμωξης

Στη Βιονευρολογική έχουμε παρατηρήσει ότι στις δυσκινησίες κάθε μορφής παίζει ένα πάρα πολύ μεγάλο ρόλο πρώτον ποια λοίμωξη κρύβεται από πίσω και δεύτερον τι διάρκεια έχει αυτή η λοίμωξη.

Κυρίως ο στρεπτόκοκκος και διάφορα εντεροβακτηρίδια είναι υπεύθυνα για την προσβολή των βασικών γαγγλίων που ρυθμίζουν τις «ευαίσθητες» κινήσεις των άκρων.

Αντισώματα που δημιουργούνται πάνω σε αυτά τα είδη των λοιμώξεων, είναι αυτά που καταστρέφουν την καλή λειτουργία των βασικών γαγγλίων και προκαλούν τις υπερκινησίες.

Μια κλινική παρατήρηση που έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα για τη χορήγηση αγωγής, είναι ότι ένα σπουδαίο ρόλο παίζει εάν μπορέσει ο κλινικός γιατρός και εντοπίσει το χρονικό διάστημα που ήδη υφίσταται αυτή η λοίμωξη.

Είναι λογικό ότι όσο περισσότερο καιρό υπάρχει, τόσο μεγαλύτερη καταστροφή προκαλεί και μάλιστα πολλές φορές με γενικευμένη πρόοδο, προχωρώντας και στα άλλα εγκεφαλικά συστήματα και στις διάφορες λειτουργίες.

Έτσι λοιπόν, μέσω του ιστορικού, πρέπει να εντοπίσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα το χρόνο διάρκειας της υφιστάμενης λοίμωξης σε σχέση με τις υπερκινησίες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Επιληπτικές κρίσεις νεογνών
Πρόκειται για μια ομάδα χαρακτηριστικών επιληπτικών κρίσεων, ιδιαίτερα επικίνδυνων που εμφανίζεται στις δέκα πρώτες ημέρες του νεογνού Περισσότερα...



Σημειακή λαβυρινθιακή διαταραχή
Πάρα πολύ τακτικά, ιδιαίτερα σε γηραιότερους ασθενείς, οι οποίοι έχουν και προβλήματα κυκλοφοριακά ή καρδιοαγγειακά και κυρίως υπέρτασης, παρατηρείται ένας στιγμιαίος έντονος ίλιγγος με διαταραχή της θέση και της ισορροπίας, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει εφιδρώσεις, αστάθεια και καμία φορά απώλεια της στάσης του σώματος (αβασία), έτσι ώστε ο ασθενής να πέφτει κάτω, αισθανόμενος ότι κάποιος του «έκοψε» τα δυο πόδια απότομα Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit