• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ημικρανίες και οικογενειακή κληρονομική επιβάρυνση

Ημικρανίες και οικογενειακή κληρονομική επιβάρυνση

Ημικρανίες και οικογενειακή κληρονομική επιβάρυνση

Ψάχνοντας χρόνια τις ημικρανίες, τον τρόπο εμφάνιση τους, τη συσσώρευση τους και κυρίως την ένταση τους βλέπουμε, τουλάχιστον από τις παρατηρήσεις μας εδώ στη Βιονευρολογική, ότι υπάρχει σαφώς μια οικογενειακή επιβάρυνση.

Μπορούμε να πούμε ότι σε περιπτώσεις με ελαφριά κλινική εικόνα, το ιστορικό της κληρονομικής επιβάρυνσης είναι κάτι που επιβεβαιώνει τη διάγνωση.

Μάλιστα, οι κληρονομικής αιτιολογίας ημικρανίες είναι αυτές που έχουν την πιο χαρακτηριστική συμπτωματολογία, αλλά ταυτόχρονα και την πιο δύσκολη θεραπεία.

Στις «υποχρεώσεις» του διαγνώστη γιατρού είναι οπωσδήποτε η λήψη ενός εκτεταμένου ιστορικού, σε ότι αφορά τις πληροφορίες γύρω από την κληρονομική οικογενειακή επιβάρυνση.

Για αυτό το λόγο, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες, πρέπει να ρωτούνται οι συγγενείς και κυρίως οι γονείς για το αν υπάρχει τέτοιο ιστορικό στην οικογένεια· εφόσον πιστοποιηθεί κάτι τέτοιο, η θεραπεία πρέπει να είναι άμεση και διαρκείας.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ο ρόλος της ιντερφερόνης στη σκλήρυνση κατά πλάκας
Η ιντερφερόνη και συγκεκριμένα η ιντερφερόνη–β διαδραματίζει συγκεκριμένο ρόλο στην άμυνα του οργανισμού˙ πρόκειται για πρωτεΐνες, οι οποίες μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος εμποδίζουν την παραγωγή αντισωμάτων από τα Τ – κύτταρα και εικάζεται ότι είναι δυνατόν να εμποδίσουν τις ώσεις στη σκλήρυνση κατά πλάκας. Περισσότερα...



Το σύνδρομο Κάσινγκ και ψυχικές διαταραχές
Μια από τις πολλές διαταραχές της υπόφυσης είναι αυτή της αυξημένης έκκρισης της αδρενοκορτικοτρόπου ορμόνης Περισσότερα...



H καθοδήγηση της συμπεριφοράς
Όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική δεν είναι το παν κανείς να διαγιγνώσκει μια νοσηρή κατάσταση, όπως π.χ. από τον ψυχιατρικό νευρολογικό τομέα μια κατάθλιψη, μια σχιζοφρένεια, τις περισσότερες φορές το ουσιαστικότερο είναι να προλάβει κανείς αυτή την κατάσταση πριν «τελεσιδικήσει» νοσολογικά, έτσι ώστε να χρειάζεται ο «ενδιαφερόμενος» την ιατρική παρουσία Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit