• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, σε ότι αφορά την κίνηση

Διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, σε ότι αφορά την κίνηση

Διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, σε ότι αφορά την κίνηση

Ολοκληρώνοντας τα ιστορικά των ασθενών με κινητικές διαταραχές στη Βιονευρολογική, διαπιστώνουμε ότι στις περιπτώσεις αυτές υπάρχει μια βλάβη ή δυσλειτουργία, σε ότι αφορά τη ρύθμιση της κίνησης, από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Έτσι λοιπόν είναι εύλογο σε αυτές τις περιπτώσεις να γίνεται η έρευνα κατά πρώτο λόγο σε αυτές τις περιοχές του εγκεφάλου που δυνατόν να έχουν το πρόβλημα.

Είναι λοιπόν σαφές ότι όλες οι διαγνωστικές μέθοδοι που μπορούν να βοηθήσουν, όπως π.χ. το εγκεφαλογράφημα ή άλλες νευροφυσιολογικές μέθοδοι, καθώς και η μαγνητική τοπογραφία του εγκεφάλου πρέπει να εφαρμοστούν από την αρχή της διαπίστωσης της ύπαρξης κλινικών συμπτωμάτων των κινητικών διαταραχών.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το «χτύπημα» της καρδιάς και το εγκεφαλικό
Η καρδιά αποτελεί το όργανο που με ένα συντονισμένο ρυθμό στέλνει στον εγκέφαλο αίμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για αυτόν, να πάρει το οξυγόνο και να εκτελέσει τις εγκεφαλικές λειτουργίες που έχει Περισσότερα...



Τα «καφέ» λιποκύτταρα και η παχυσαρκία
Μέχρι το έτος 2009 ήταν γενικά γνωστό ότι υπάρχουν τα «καφέ» λιποκύτταρα μόνο σε έμβρυα Περισσότερα...



Πως γίνεται η σωστή παρακολούθηση της άνοιας ή του Alzheimer;
Από τα πολλά χρόνια ενασχόλησης με το εν λόγω αντικείμενο, έχουν δείξει, στη Βιονευρολογική και σε όλους εμάς, ότι το πιο ουσιαστικό μέτρο είναι η τακτική ηλεκτροεγκεφαλογραφική καταγραφή και η σύγκριση της με τις προηγούμενες του είδους, καθώς επίσης και εάν είναι δυνατόν οι μαγνητικές τομογραφίες, κυρίως ψηφιακού τύπου Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit