• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H λειτουργική ιεραρχία της κίνησης

H λειτουργική ιεραρχία της κίνησης

H λειτουργική ιεραρχία της κίνησης

Η εξέλιξη της κινητικότητας σε κάθε άτομο έχει μια εσωτερική και «καταστατική» ιεραρχία. Η έρευνα της παθοφυσιολογίας αυτής της ιεραρχίας είναι για τις κινητικές διαταραχές το μείζον θέμα.

Στη Βιονευρολογική, κατά κύριο λόγο, όλα τα εξεταστικά σχήματα, σχετικά με τις διαταραχές αυτές, βασίζονται στην έρευνα της «καταστατικής» ιεραρχίας που υπάρχει μεταξύ εγκεφάλου, νευρικού συστήματος και του τρόπου που παράγει τους διάφορους κινητικούς «αυτοματισμούς».

Μπορεί κανένας εξετάζοντας αυτήν την ιεραρχία να διακρίνει εάν είναι εντάξει η εγκεφαλική λειτουργία ή αν η διαταραχή είναι στον εγκέφαλο ή στο νωτιαίο μυελό.

Μείζον θέμα επίσης για τη λειτουργική ιεραρχία των κινήσεων είναι και η «σπουδή» των αντανακλαστικών σε διάφορα επίπεδα του νευρικού συστήματος.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εξέταση της αδυναμίας σε δράση
Πολλές φορές έχουμε ασθενείς, οι οποίοι παραπονιούνται για περιοδική εμφάνιση ή σταδιακή άνοδο κάποιας μορφής αδυναμίας, κατά τη διάρκεια μιας πράξης. Περισσότερα...



Σημαντικές αντιδράσεις σε ψυχικές διαταραχές
Στη Βιονευρολογική παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο μια αυξημένη τάση για την εμφάνιση σωματικών και ψυχικών διαταραχών ταυτόχρονα, οι οποίες αρχίζουν χωρίς αμφιβολία από τον εγκέφαλο Περισσότερα...



H πτώση της μυϊκής δύναμης στη διάρκεια του χρόνου
Η πτώση της μυϊκής δύναμης στη διάρκεια του χρόνου είναι ένα σύμπτωμα αρκετά συνηθισμένο και «παρεξηγημένο» Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit